Reklaam sulgub sekundi pärast

1 KOHUTAV VIGA, MIDA naised duši all teevad

Pole midagi mõnusamat ja hingele kosutavamat, kui alustada päeva dušši all või hoopis lõõgastuda seal pärast pikka ja väsitavat tööpäeva. Vesi puhastab meeli ja ravitsejate sõnul on vee abil võimalik keha kõigest negatiivsest puhastada, kuid siiski on üks asi, mida dušši all teha ei tohiks.

Pole midagi mõnusamat ja hingele kosutavamat, kui alustada päeva duši all või hoopis lõõgastuda seal pärast pikka ja väsitavat tööpäeva. Vesi puhastab meeli ja ravitsejate sõnul on vee abil võimalik keha kõigest negatiivsest puhastada, kuid siiski on üks asi, mida duši all teha ei tohiks.

Nimelt eelistavad paljud naised võtta kuuma dušši, arvates, et see ei mõju kehale kuidagi halvasti, kuid selline mõtlemine on ekslik. Terviseekspertide sõnul muudab kuum vesi naha tundlikuks, toob esile psoriaasi, tekitab punetust, ärritust, sügelust ja võib õrna naha isegi kooruma panna.

Lisaks võib nahk kuuma vee tõttu muutuda rasuseks - kuum vesi muudab naha iseenesest kuivaks ja see tekitab organismil automaatselt kaitserefleksina vajaduse toota rohkem rasu, et niiskustaset säilitada, kuid nahk ei ole terve päeva kuuma vee all ning kui naha rasueritus tõuseb, siis tulemuseks on rasune nahk.

Külm dušš mõjub aga hoopis vastupidiselt ning lisaks on külma veega võimalik end karastada ja tugevdada oma immuunsüsteemi.

Allikas: health