Reklaam sulgub sekundi pärast

1 ÜLLATAV PÕHJUS, miks lennukis retuuse kanda ei tohiks

Suur osa õrnemast soost eelistab lennukisse jalga panna retuusid, sest need on mugavad ega hakka pika reisi ajal kuskilt soonima. Paraku on see viga. Nimelt süttivad kunstkiust valmistatud retuusid kergemini põlema ning õnnetuse korral on suurem oht viga saada, vahendab Iltalehti

Lennundusele spetsialiseerunud reisitoimetaja ja kirjanik Christine Negroni avaldas mõnda aega tagasi raamatu, kus räägitakse lennukite müstilisest kadumisest ning õnnetustest. Lisaks on Negroni teinud väga palju uurimistööd ka selle kohta, kuidas lennuõnnetuse korral suurema tõenäosusega ellu jääda. Tema sõnul on riske võimalik vähendada nendeks ette valmistades. Näiteks väga oluline on see, mis sul lennukis seljas on. 

Paljud naised panevad lennukisse jalga joogapüksid või retuusid, sest mugavates pükstes on tunduvalt mõnusam reisida. Tavaliselt valmistatakse sellised venivad püksid aga sünteetilistest materjalidest ning seetõttu pole need lennureisile just kõige õigem valik. Negroni sõnul süttib sünteetiline materjal väga kergesti põlema ning seega on õnnetuse korral suureks riskiks. Lennureisil tuleks eelistada pigem puuvillaseid või looduslikust kiust valmistatud rõivaid.