Reklaam sulgub sekundi pärast

1 ÜLLATAV PÕHJUS, miks sa ei tohiks ketšupit tarbida

Ketšupiga on enamus inimestel ilmselt niiöelda armastuse ja vihkamise suhe ehk siis teisisõnu sa kas armastad seda või ei salli silma otsaski. Küll aga on kindel see, et tegu pole sugugi nii tervisliku tootega kui esmapilgul tunduda võiks. Tõsi küll, üldjuhul on ketšup tervislikum kui majonees, kuid siiski oleks kõige mõistlikum eelistada hoopis naturaalset tomatipastat.


Ketšupiga on enamikul inimestel ilmselt nii-öelda armastuse ja vihkamise suhe ehk siis teisisõnu sa kas armastad seda või ei salli silma otsaski. Küll aga on kindel see, et tegu pole sugugi nii tervisliku tootega kui esmapilgul tunduda võiks. Tõsi küll, üldjuhul on ketšup tervislikum kui majonees, kuid siiski oleks kõige mõistlikum eelistada hoopis naturaalset tomatipastat.

Kuid miks ketšupit siis tegelikult üldse tarbida ei soovitata?

Põhjus on lihtne! Nimelt sisaldab klassikaline poes müüdav ketšup väga suures koguses kõige tavalisemat valget suhkrut ning on seega vägagi ebatervislik.

Võib tunduda kummaline, kuid üks lusikatäis ketšupit sisaldab keskmiselt rohkem suhkrut kui 10-grammine šokolaadiküpsis - 3,7 grammi. Ketšupit lisatakse toidule enamasti aga väga suurtes kogustes ning sellest tulenevalt ei ole üldse üllatus, kui selle väikese lisandi abil muutub sinu toit parajaks suhkrupommiks. Selleks ajaks, kui sa magustoiduni jõuad, oled ketšupi näol juba tarbinud 15 grammi suhkrut.

Allikas: Health