Reklaam sulgub sekundi pärast

1 ÜLLATAV põhjus, miks sa punast paprikat peaksid sööma

Köögiviljad on tervisele igati kasulikud ning neid võiks kindlasti vähemalt kahel korral päevas süüa, sest nii saab organism piisavas koguses vitamiine ja seedimise tõhustamiseks vajalikke kiudaineid samuti. Üheks väga kasulikuks viljaks on näiteks ka punane paprika, mida saab edukalt lisada nii salatitesse, suppidesse, kui ka teistesse roogadesse.

Köögiviljad on tervisele igati kasulikud ning neid võiks kindlasti vähemalt kahel korral päevas süüa, sest nii saab organism piisavas koguses vitamiine ja seedimise tõhustamiseks vajalikke kiudaineid samuti. Üheks väga kasulikuks viljaks on näiteks punane paprika, mida saab edukalt lisada nii salatitesse, suppidesse kui ka teistesse roogadesse.

Paprikat süüakse tihtipeale just seetõttu, et tegu on dieettoiduga, mis sisaldab väga vähe kaloreid, ent see pole kaugeltki ainus põhjus, miks seda sööma peaks. 

Nimelt soovitavad paprikat süüa ka hambaarstid. Paprika sisaldab suures koguses C-vitamiini, mida omakorda on vaja kollageeni tootmiseks organismis. Kollageen on aga igemete tervise ja tugevuse jaoks lausa hädavajalik materjal.

Kui organismis tekib C-vitamiini puudus, võivad sellega kaasneda ka igemehaigused ning halb hingeõhk.

Süües regulaarselt punast paprikat ja teisi vitamiinirohkeid toite, on hambad ja igemed terved.

Allikas: Health