Reklaam sulgub sekundi pärast

10 MÄRKI SELLE KOHTA, et oled valmis last saama

Paljud meist põevad aeg-ajalt beebipalavikku. On siiski eri asi tunnistada, et oled tõepoolest pere loomiseks valmis. Järgmised kümme märki annavad aimu sellest, kas oled valmis lapsevanemaks saama ning sellega seotud muudatusteks, mida lapsed kaasa toovad.

1. Suudad teise heaolu enda omast ettepoole asetada

Oled valmis tooma ohvreid ning loobuma mõningatest asjadest. Mõistad, et lapse saamine võib mõjutada sinu karjääri ja ka sõprussuhteid.

2. Oskad enda eest hoolitseda

Oled vastutustundlik, hoolitsed oma tervise ja heaolu eest. On oluline ka iseennast armastada või vähemalt selle nimel tööd teha.

3. Oled majanduslikult lapseks valmis

Mänguasjad, riided, hobid... Lastele kulub raha. Isegi kui sa pole veel säästukontot avanud, mõistad, et lapse saamine nõuab majanduslikku küpsust. Oled valmis oma väljaminekuid vähendama ning raha lapse peale kulutama.

4. Mõistad, et rasedus muudab naise keha

Kas kujutad ennast rasedana ette? Kas asetad salaja padja särgi alla, et näha, milline rasedana välja näed? Rasedus muudab naise keha vähemalt ajutiselt ning paljudel ka püsivalt.

5. Suudad ennast siduda

Laps vajab sind. Sa oled tema jaoks maailma kõige olulisem inimene ning väikesena sõltub ta sinust täielikult.

6. Sul on tugivõrgustik

Toetate partneriga üksteise otsust lapse saamises ja olete teineteise tugivõrgustik. Kuid palju on ka üksikvanemaid. Sel juhul on hea leida tugivõrgustik mujalt. Kui laps näiteks haigeks jääb, on hea, kui sul on olemas pere ja sõbrad, kes sind aitavad. On oluline, et värske lapsevanem ei jääks üksinda.

7. Oled valmis ööunest loobuma

Laps mõjutab väga suurel määral sinu ööund. Kui sa pole valmis magatama öödeks, pole sa lapse saamiseks veel ehk valmis.

8. Käid poodides lasteriideid vaatamas

Kui käid shoppamas, siis piilud salaja ka lasteosakonda. Oled ehk juba ka lastetoa sisutuse peale mõelnud.

9. Bussis nuttev laps ei häiri sind

Otse vastupidi. Imikud ja lapsed on sinu meelest armsad.

10. Tunned südames, et oled lapseks valmis

Lõppude lõpuks pole olemas õiget viisi, kuidas teada, et oled valmis lapsevanemaks saama. Tõenäoliselt pole sa selleks kohe valmis, kuid oled valmis õppima ja muutuma, sest lapsevanemaks kasvab terve elu vältel. Vanemaks olemine on mõnikord kurnav ja raske, kuid vaatamata sellele ütleb sinu süda, et laps võib tulla. 

 

allikas: parents.com