Reklaam sulgub sekundi pärast

10 soovitust nutikaks kauplemiseks B-Turul

Otsid ilusat musta peokleiti või lapsele uut vankrit? Või soovid hoopis kappi kasutult seisma jäänud riiete pealt raha teenida? Või lõid internetti oma väikese moebutiigi ja tahad olla kursis Eesti disainerite loominguga? Siin on sulle kümme nippi, kuidas B-turul edukalt šopata või raha teenida.

Otsid ilusat musta peokleiti või lapsele uut vankrit? Või soovid hoopis kappi kasutult seisma jäänud riiete pealt raha teenida? Või lõid internetti oma väikese moebutiigi ja tahad olla kursis Eesti disainerite loominguga? Siin on sulle kümme nippi, kuidas B-turul edukalt šopata või raha teenida.


Lisa müügikuulutus või ostusoov

Kuna kuulutuse lisamine on kõigile tasuta, on rahateenimine ainult enda viitsimise kaugusel. Tee oma asjadest ilusad pildid, laadi kuulutused üles ja oledki müügikarussellis sees. Kui sa aga ostjana sobivat asja ei leia, on parim lahendus ostukuulutuse lisamine. Nii võib tulla pakkumisi, millest ei osanud varem unistadagi.

 

Ole täpne ja atraktiivne

Kuulutuse lisamisel tuleb kindlasti tähelepanu pöörata piltidele: kontrolli, et üles laaditud fotod oleksid korralikud ja ilusad – nii suurenevad sinu müügivõimalused märgatavalt. Sama oluline on anda eseme kohta võimalikult palju lisainfot, sest siis on see otsingumootorites hästi leitav ja jõuab oluliselt suurema hulga huvilisteni.


Sorteeri ja fantaseeri

Kui sul on juba loodud palju erinevaid kuulutusi, siis nüüd on sul võimalus need kaustadesse jagada – nii saad näiteks eristada uued asjad allahinnatud kaubast või lastele mõeldud tarbed naisteriietest. Võimlusi on lõputult. Lisaks on tervet kataloogi soodne B-Turul esile tõsta ja mugav sõpradega Facebookis jagada või e-posti teel saata. Pealegi on kaustade loomine väga lihtne – vaja vaid natuke loomingulist lähenemist heade kaustanimede väljamõtlemiseks.

 

Paista silma

B-Turul on mitu võimalust oma kuulutuste ja kaustade esiletõstmiseks. Panusta veidi raha, et oma asjad nähtavale tuua ning õige pea märkad, kuidas ostusoovid ja teated hakkavad postkasti laekuma. Katseta esiletõstmist ka eriti kuumal „Superdiilide“ pinnal või tõsta kaust nähtavale hoopis Buduaari uudistelehel. 

 

Korralda oksjon 

Lisaks tavakuulutuste lisamisele on B-Turul võimalik luua ka oksjoneid ning neid esile tõsta. Proovi ja katseta – tõenäoliselt õnnestub sul mõni asi väga lihtsalt maha müüa või leiad ostjana hoopis midagi lahedat supersoodsa hinnaga. Igal juhul tasub oksjonite võimalusele pilk peale visata.


Otsi sihipäraselt või šoppa niisama

Kuna uuenenud B-Turul on iga ese eraldi kuulutus, on nüüd asju oluliselt lihtsam üles leida. Sisestades otsingumootorisse soovitud sõna ja valides tulemuste kõrvalt sobivad filtrid, saad vaadata sinu soovidega sobivaid asju ning ei pea kõiki kuulutusi läbi tuuseldama. Kellele aga meeldib just niisama ringi vaadata, saab pakkumisi sirvida erinevate kategooriate alt, esilehelt või viimati uuendatud kuulutuste lehelt.

 

Broneeri mugavalt

Kui oled B-Turult sobiva kauba üles leidnud, saab selle mugavalt kuulutuse juures ka kohe ära broneerida. Siis saadetakse müüjale teade ja kui läheb tehinguks, saab paari klõpsuga valida, mismoodi toimub maksmine ja saatmine. Kõige mugavam ja turvalisem on kasutada deposiidikontot ja saata pakk kas Smartposti või Post24 teenust kasutades. Nii on nii müüja kui ostja kindlustatud ja kaitstud petturite eest.

 

Näita oma andekust

B-Turult on tuule tiibadesse saanud mitmed noored disainerid ja käsitöömeistrid, kes oma loomingu näitamisega on hakanud silma paistma ning saavutanud täiesti uue taseme kvaliteedis ja asjade tootmises. Uute tegijate kõrval on B-Turule oma virtuaalse poe loonud ka mitmed tuntud kodumaised disainerid. Praegu saad tutvuda näiteks Tallinn Dollsi, Marilin Sikkali, Katrin Kotkase, Tiina Talumehe, Diana Arno ja Svetlana Puzõrjova loominguga. Tule viska Moeturul eesti disainile pilk peale ja kui tegeled samuti disainimisega, siis anna endast märku! Aitame su unistused ellu viia. 


Alusta oma äriga

B-Turul on võimalik täiesti nullist oma äri püsti panna: väga mitmed edukad e-poed on oma äri alustanud just B-Turul. Müüjad on alguses lisanud vaid mõned üksikud tooted, seejärel järk-järgult kuulutuste arvu suurendanud ja neid kategooriate all või pealehel esile tõstnud. Järgmiseks sammuks juba B-Turu esilehel oma kaubamaja loomine ja ka äriregistris firma registreerimine. Sealt edasi on võimalusi lõputult – peab ainult natuke aega ja tahtmist olema, midagi muud keerulist siin ei olegi.  Üha enam on B-turule koondumas igasuguseid põnevaid e-poode ning nende hulk kasvab iga nädalaga. 

 

Ole kursis

Et ajaga kaasas käia, sai B-Turg endale ka Facebooki fännilehe. Nüüd saab mugavalt erinevate kampaaniatega ja uudistega kursis olla, samuti pakume müüjatele pidevalt erinevaid võimalusi oma asjade promomiseks. Sellest osa saamiseks külasta meie Facebooki lehte: www.facebook.com/buduaariturg ja vajuta „Meeldib“.

 

Kohtumiseni B-Turul!

 

Tekst: Triin Eamets

Artikkel ilmus ajakirjas Buduaar Shopping kevad 2013