Reklaam sulgub sekundi pärast

10 TUBAST tegevust talvel

Kui suvel oled harjunud enamuse ajast veetma soojal rannaliival või sõpradega pargipingil, siis talvel need harjumuspäraseid ajaveetmisviisid kahjuks enam võimalikud ei ole – õues on lihtsalt liiga külm! Mida aga teha, kui maa on jääs, hanged üle pea ja tuul on nii külm, et sul pole mingit tahtmist oma nina otsast külmetada?

Kui suvel oled harjunud enamuse ajast veetma soojal rannaliival või sõpradega pargipingil, siis talvel need harjumuspäraseid ajaveetmisviisid kahjuks enam võimalikud ei ole – õues on lihtsalt liiga külm! Mida aga teha, kui maa on jääs, hanged üle pea ja tuul on nii külm, et sul pole mingit tahtmist oma nina otsast külmetada?

1. Vaata filme!

Kui oled suur DVD sõber, siis sul veab – nüüd on aeg korraldada filmimaraton ja ära vaadata kõik oma lemmikud! Kui su filmikogu on aga pigem olematu, siis pole samuti põhjust muretseda – talvehooajal näidatakse telerist lõputult palju lahedaid filme, mida sa lihtsalt pead nägema! Kas oled üks neist, kes igal aastal üha uuesti ja uuesti „Üksinda kodus” vaatab? See on ju lausa kohustuslik!

2. Õpi end meikima!
Pole paremat aega lõpuks see asi kätte võtta! Oled ilmselt alati unistanud ideaalsest kontuurimisest, täiuslikkuseni hajutatud suitsusilmast ja supermodellile omasest lainerijoonest... YouTube ju õpetab seda kõike! Kuna sa niikuinii sel külmal ajal tubane oled, võiksid oma ajaga midagi kasulikku teha. Lisaks saad peale talvevaheaega sõbrannadele oma imelisi jumestusoskusi esitleda. Arvatavasti ei tunne nad sind ära, sest ajavad sind Ariana Grande või Selena Gomezega segamini.

3. Küpseta!
Sulle ju meeldib tassikooke süüa, eks? Aga kas sa ei arva, et palju lahedam ja mugavam oleks süüa iseenda tehtud küpsetisi? Sa saad nendesse lisada ainult parimat – ei vähem ega rohkem. Lisaks on värskelt küpsetatud ahjusoojad koogikesed iga kell paremad kui poest saadud! Nämm!

4. Hakka juutuuberiks!

Kui oled suur juutuuberite jälgija, siis ilmselt tead, kuidas see kõik käib. Ja ilmselt tead siis ka, et see ei olegi tegelikult nii raske! Kui sul on hea idee, kaamera ja palju vaba aega, võiksid endas kasvõi üheks päevaks avastada uue külje ja proovida teha üks lahe video. Sa ei pea seda küll avaldama, kuid kes teab – ehk saab sinust järgmine Buduaar TEENi artiklite Youtube’i staar?

5. Loe!
Miski pole arvatavasti lõõgastavam kui sooja teki all pikutamine hea raamatu seltsis. Unusta hetkeks kohustuslik kirjandus ja haara kätte üks raamat, mis sind tõeliselt paelub!

6. Kirjuta!
Olgu sinu kirjutised vaid mõned mõttekillukesed salapäevikusse, hiljuti leiutatud tassikoogiretseptid või pikad arutelud iseendaga blogipostituses – kirjutamine on lahe! See on üks parimaid viise eneseväljenduseks ja igasuguste peas tekkinud segaduste lahendamiseks.

7. Sorteeri pilte!

Kui sul on nutitelefon, siis on sul arvatavasti selle galeriis ka mustmiljon pilti. Nende sorteerimine pole mitte lihtsalt kasulik tegevus mälu tühjendamiseks, vaid ka tore viis meenutamaks toredaid aegu. Parimad võid isegi välja printida ja toa seinale laheda galerii teha. Aww!

8. Lahenda ristsõnu!

Kas sul juba Buduaar Brain Book on? Ei ole? Siis oleks viimane aeg! Kui otsid tegevust, mis ei oleks mitte ainult lõbus, vaid ka hariv, siis on Brain Book parim variant.

9. DIY!
Kui sul on kuskile kogutud hunnik DIY projektide õpetusi, siis nüüd on aeg need sealt välja otsida. Ilmselt ei leiaks sa tavaliselt nende jaoks elu sees aega, kuid kui oled külma tõttu toas lõksus, on sul seda rohkem kui küll. Õpi näiteks, kuidas disainida omale lahe T-särk või kujunda oma tuba isetehtud kaunistustega – valik on sinu!

10. Naudi rahu!

Puhkamine ja rahu nautimine on miski, mida kõik arvavad end tegevat, kuid tegelikult paljud meist ei oska. Viska see segav nutitelefon käest ning puhka rahus ja vaikuses – vaata aknast langevaid lumehelbeid ja mõtle millelegi ilusale!

Artikkel ilmus ajakirja Buduaar Teen november-detsember 2016 numbris.