Reklaam sulgub sekundi pärast

11 KG ALLA VÕTNUD AVE lugu: ma ei julgenud ennast enam peeglist vaadata

Paljud naised sooviksid kaalust alla võtta, kuid tihtipeale jääb dieet siiski erinevatel põhjustel katki ja ühel hetkel lüüakse lihtsalt käega. Kaob motivatsioon, ahvatlusi on palju ja nii ta läheb. Põlvast pärit 22-aastane Ave Afanasjeva tundis ühel hetkel, et nii enam edasi ei saa - midagi peab muutuma.

Ave, kes töötab Soomes ehituskoristajana, tõdeb, et tema kaalunumber oli just täpselt selline, et ta ei tundnud end oma kehas enam hästi. Klõps käis naisel peas ära ja ta otsustas, et vabaneb lisakilodest. "Ma ei julgenud ennast enam peeglist vaadata ja enesehinnang oli madal,"meenutab Ave.

Kaalunumber oli ees 82 kilogrammi. Täna, poolteist aastat hiljem kaalub Ave 11 kilogrammi vähem ehk siis 71 kilogrammi. Dieet on kulgenud rahulikus tempos ja igati jätkusuutlikult. "Hakkasin tervislikult toituma ja söön nüüd neli korda päevas. Rämpsu jätsin välja ja vett joon nüüd ka rohkem,"kirjeldab Ave muudatusi, mis ta oma menüüs teinud on.

Mis aga trenni tegemisse puutub, siis sinna Ave alles jõuab. "Regulaarselt ma praegu ei treeni, aga nüüd hakkan seda ka rohkem tegema. Minu töö on samuti nagu trenni eest ja see on ka kaalulangetusele kaasa aidanud,"tõdeb ta.

Ave tunnistab, et muidugi tuleb ka temal vahel ette neid hetki, mil ta tunneb, et motivatsiooni on vähe ja tahaks kõigele käega lüüa. Alla ta aga andnud ei ole ja tänu sellele pole dieet ka katki jäänud.