Reklaam sulgub sekundi pärast

11 MÄRKI: KANNAD NEGATIIVSEID mälestusi lapsepõlvest endiselt endaga kaasas

Lapsepõlves juhtunud traumeerivad olukorrad ning negatiivsed mälestused jätavad igale inimesele terveks eluks jälje. Seetõttu kannatavad paljud meist täiskasvanuna ärevuse käes, kardetakse hüljemast ja tuntakse end teatud situatsioonidesse sattudes väga ebamugavalt. Kui alljärgenvad punktid on sulle tuttavad, siis kannad ka sina endaga siiani kaasas negatiivseid mälestusi oma lapsepõlvest ja see on tegelikult probleem, millega tuleks tegeleda!

Lapsepõlves juhtunud traumeerivad olukorrad ning negatiivsed mälestused jätavad igale inimesele terveks eluks jälje. Seetõttu kannatavad paljud meist täiskasvanuna ärevuse käes, kardetakse hülgamist ja tuntakse end teatud situatsioonidesse sattudes väga ebamugavalt. Kui alljärgnevad punktid on sulle tuttavad, siis kannad ka sina endaga siiani kaasas negatiivseid mälestusi oma lapsepõlvest ja see on tegelikult probleem, millega tuleks tegeleda!

1. Sinu reaktsioon teatud inimestega kokku sattudes on äärmiselt tugev. 

Jutt käib inimestest, kes meenutavad sulle kas oma käitumismaneeri või suhtumisega mõnda ebameeldivat seika lapsepõlvest. Mälestused kerkivad pinnale ja sa tunned, et ei saa seda inimest usaldada - ise teda tõenäoliselt tundmata. 

2. Teatud kohad ja olukorrad ajavad su paanikasse.

Kui oled lapsepõlves midagi halba kogenud, siis aju salvestab seda hetke saatvad asjad nagu näiteks asukoha, helid, lõhnad ja nii edasi. Kui oled juba täiskasvanu ja juhtud sama lõhna tundma, siis ajab see su endast välja. 

3. Sul on raske oma emotsioone kontrollida. 

Sa ei tunne “keskmist teed”. Oled kas äärmiselt õnnelik või ääremiselt õnnetu. Sa oled kas väga rõõmus või väga vihane. 

4. Töökoha hoidmine on sinu jaoks keeruline. 

Lapsepõlvetraumad muudavad ka täiskasvanueas teistega suhtlemise keerulisemaks. Lähedased võivad sind ju mõista, aga töökaaslastega on tavaliselt teine lugu. 

5. Kardad pidevalt, et sind hüljatakse.

See on üks peamisi sümptomeid sellest, et sinu lapsepõlvetraumad ei anna sulle endiselt rahu. 

6. Sõbrad mainivad pidevalt, et sa käitud lapsikult. 

Inimesed kipuvad emotsionaalses olukorras mõnikord lapsikult käituma ja see on täiesti normaalne. Aga kui sa teed seda iga jumala kord, siis on sul tõsine probleem. 

7. Sa saboteerid iseend. 

Just juhtus midagi head ja sa juba pingutad selle nimel, et mitte õnne nautida ja muretsed üle? Ka see on lapsepõlvetrauma tulemus. 

8. Sulle öeldakse pidevalt, et oled impulsiivne. 

See on sinu viis valuga toimetulemiseks. 

9. Oled emotsionaalselt täiesti läbi.

Muidugi oled, sest suurem osa sinu energiast läheb lapsepõlves juhtunu allasurumisele!

10. Oled pidevalt väga ärevil. 

Sul võib suisa ärevushäireid või paanikahooge esineda. Ka see on tihti lapsepõlves saadud trauma tagajärg.

11. Sa ei suuda ennast kontrollida. 

Kui vihastad, siis ikka korralikult! Nõud lendavad, sa karjud, nutad ning hüsteeritsed. 

bustle.com