Reklaam sulgub sekundi pärast

12AASTANE TÜDRUK pääses karu käest kasuliku teadmise abil

Kesk-Soomes, Ylä-Muuratjärvil, mis asub 25 kilomeetri kaugusel Jyväskylast sattus 12-aastane tüdruk esmaspäeval koolist koju tulles eluohtlikku olukorda. Tüdruku elu päästis looteasend, kirjutab Iltalehti. 

12-aastasel Janni Helistekangasel oli kodumajani jäänud kõndida umbes üks kilomeeter, kui ta teele sattus ootamatult suur pruunkaru. Paanikast hoolimata suutis tüdruk meeles hoida teadmise, mis ta elus päästis. Nimelt võttis tüdruk looteasendi ning kaitses oma kaela ja nägu kätega. 

Karu tuli küll tüdruku juurde, nuusutas ja katsus teda paar korda käpaga, kuid nooruk pääses metslooma küüsist ilma ühegi kriimuta. 

Kuna karu on naabruses juba pikemat aega ringi hulkunud, oli tüdruku õnneks kodust just hiljuti räägitud, mida looma nähes teha tuleb. "Otse loomulikult oli Janni juhtunust šokeeritud. Minu meelest suutis ta aga kogu olukorda rahulikult suhtuda. Külma närviga tüdruk, et suutis hoida meeles teadmise, kuidas karu käest pääseda, kuigi ta oli ilmselgelt paanikas," sõnas Janni hooldaja meediale.