Reklaam sulgub sekundi pärast

13 TOIDUAINET, MIS TARGAL NAISEL alati kodus olemas on

Kodus võiksid alati olemas olla tervislikud toiduained, millest on võimalik valmistada toitvaid roogasid ja kostitada ka ootamatuid külalisi. Enamasti piisab ka sellest, kui olemas on põhilised toidud, mille kokku sobitamisel saab organism vajalikke valke, häid rasvasid, aeglaselt imenduvaid süsivesikuid, kiudained, vitamiine ja mineraalaineid.

Kodus võiksid alati olemas olla tervislikud toiduained, millest on võimalik valmistada toitvaid roogasid ja kostitada ka ootamatuid külalisi. Enamasti piisab ka sellest, kui olemas on põhilised toidud, mille kokkusobitamisel saab organism vajalikke valke, häid rasvu, aeglaselt imenduvaid süsivesikuid, kiudained, vitamiine ja mineraalaineid.

Kui sul on kodus olemas need 13 toiduainet, siis ei jää sa köögis hätta ka siis, kui keegi üllatusvisiidi teeb ja jube näljaseks osutub:

1. Munad
2. Piim
3. Külmutatud köögiviljasegu
4. Kaerahelbed
5. Õli
6. Lõhe (sügavkülmas)
7. Keefir või Kreeka jogurt
8. Jahu
9. Mesi
10. Täisterapasta
11. Kohv
12. Õunad
13. Banaan (sügavkülmas)

Munad, piim, jahu, mesi ja banaan sobivad mõnusateks pannkookideks ja kui neile lisada eelnevalt pannil röstitud kaerahelbeid, saad kiudaineterikkad pannkoogid, mis on veelgi tervislikum variant.

Sügavkülmas olevad banaanid sobivad blenderisse koos vähese mee ja soovi korral jogurtiga ning mõnus alternatiiv jäätisele ongi valmis.

Kaerahelbed, piim ja mesi moodustavad ka kosutava pudru, millele võiks lisada pisut banaani või siis kaks munavalget - sedasi saad pudru, milles on nii aeglaselt imenduvad süsivesikud kui ka valgud.

Kui sügavkülmas on lõhe olemas, on kasulikud rasvad alati omast käest võtta. Külmuta lõhe umbes 150grammiste portsjonitena ja pane alati sulama külmkappi ning alles seejärel võta toatemperatuurile - nii ei kaota lõhe kvaliteedi osas ja maitse on ikka hea. Lõhe ei tohiks olla enne külmutamist soolatud - kõige parem on külmutada ehedal kujul. 

Täisterapasta, lõhe ja külmutatud köögiviljad moodustavad mõnusa roa, millele võiks lisada õli ja maitseaineid! 

Muna ja kümutatud köögiviljad moodustavad kiire omleti, mis täidab kõhtu ja annab nii vitamiine kui ka valku. 

Kui sul on need 13 toiduainet kodus olemas, siis variante, mida valmistada, on väga palju ja hätta ei jää!

Allikas: health.com