Reklaam sulgub sekundi pärast

2 ÜLLATAVAT ASJA, mis mõjutavad sperma kvaliteeti

Hiljutise uuringu käigus leidsid teadlased kaks üllatavat asja, mis mõjutavad meeste sperma kvaliteeti väga olulisel määral. Nimelt leiti, et kui ema suitsetab raseduse ajal, siis mõjub see tema järglase sperma kvaliteedile väga ohtlikult. Teiseks oluliseks teguriks on ema valuvaigistite kasutamine.

Ema suitsetamine raseduse ajal ja peale seda mõjutab olulisel määral munandite arengut. Munandid on organiks, kus sperma sünnib. Kui juba algusest peale on munandite areng valesti kujunenud, ei saa seda hiljem enam kuidagi muuta.

Munandid arenevad ka peale sündimist ning seetõttu on poistel esimesed kuud väga olulised. Munandid kasvavad esimese kolme elukuu jooksul väga kiiresti. Peale seda jääb kasvamine mõneks ajaks soiku, kuni puberteedieas algab sperma tootmine ja munandid hakkavad jälle kasvama. 

Hiljutisest uuringust selgus, et oluline tegur on ka valuvaigistite kasutamine. Kui varasemalt on leitud, et valuvaigistid on ohutud, siis tegelikult nii siiski ei ole. Igasuguste ravimite kasutamist raseduse ajal tuleks vältida, kui see pole tingimata vajalik.

Kui juba ema kõhus ja esimestel elukuudel on beebil kokkupuude erinevate kemikaalidega, mõjutab see kogu tema ülejäänud elu. 

 

allikas: Ilta Sanomat