Reklaam sulgub sekundi pärast

29-AASTASE KRISTIINA lugu: ma pean olema mehele piisav

Kõik suhted on erinevad - neis on nii head kui halba, nii negatiivset kui positiivset. Täpselt samamoodi on igal suhtel meile midagi õpetada ja nagu öeldakse, siis kõik asjad siin elus juhtuvad mingi kindla põhjusega. 29-aastane Kristiina Tiimus on mitmes suhtes astunud ühe ja sama reha otsa, ent sellest aru saamiseks kulus aega.

"Suhtes üritatakse väga palju oma partnerit muuta - tema käitumismalli, kuidas ta räägib või mõtleb, mis talle meeldib või ei meeldi. Kuulen ikka ja jälle sõbrannasid rääkimas, et kui partner oleks "selline", küll siis oleks suhe hea ja armastust palju rohkem ning tülisid vähem.

Olen ise antud raja korduvalt läbi käinud. Me ei hinda olukorda ratsionaalselt, nagu seda teeks kõrvaltvaataja. Kas sa kujutad ette, et sulle surutakse päevast päeva peale, et sa oleksid keegi teine. Kas see ei ole mitte vale? Vihastada kellegi peale, sest ta on see, kes ta on. Kui sa siiski leiad ennast olukorras, kus sa päevast päeva üritad inimest muuta, et ta oleks sulle sobiv ja meele järele, siis see suhe ei ole määratud kestma. 

Me ei peaks leppima iga suhtega, millesse me oleme astunud, sest vahetevahel ei ole inimesed kokku loodud. Me ei peaks end muutma, et hakkaksime ideaalselt sobituma. Ma ei räägi suitsetamisest loobumisest või stiilitajust, vaid omadustest, mis teevad sinust sinu. Oleme koos inimesega, kes on meie jaoks täpselt selline nagu ta on, ja see peab olema piisav."

Artikkel ilmus Buduaari ajakirjas.