Reklaam sulgub sekundi pärast

3 ASJA, mida naine pärast seksi iialgi teha ei tohiks

Erutunud tupp on peale seksuaalvahekorda tundlikum kui tavaliselt. Valed käitumisharjumused võivad seega viia tõsiste tagajärgedeni. Erutumine stimuleerib vereringet naise suguelundis, mis muuhulgas paisutab tupeseinu. Kui siia lisada vahekorra ajal toimuv hõõrumine, mida ei hoia täielikult ära ka tupe niiskus, on naise alumine korrus peale seksi palju tundlikum. See võib aga suurendada erinevate põletike ohtu.

Seega ei ole ükskõik, mida naine peale vahekorda teeb, sest mõned asjad võivad tuppe ärritada. Ajakiri Independent pani kirja kolm asja, mida peale seksi iialgi teha ei tohiks.

Seebiga pesemine

Seep võib tundlikku limaskesta ärritada ja kuivatada. Veelgi kahjulikum on tupe loputamine seebiga: keha puhastab ennast ise ning sisemine loputus takistab seda protsessi. Kuid pesemist ei peaks siiski täielikult vältima. Kerge pesu veega värskendab piisavalt ilma negatiivsete kõrvaltoimeteta.

Pissimata jätmine

Vahekord võib ureetra suule viia baktereid, mis kaugemale pääsedes võivad põhjustada põletikku. Pärast seksi pissil käimine uhab antud bakterid minema. Kuid teisalt on üsna ahvatlev pärast seksi kallima kaisus mõnuleda. Ole mureta - see on lubatud, sest pissil ei pea käima kohe pärast seksi. Kui käid pissil tunni aja jooksul, ei tohiks põletikuohtu olla.

Vanniskäik

Paljud soovivad pärast seksi ennast puhtaks pesta. Dušš sobib selleks siiski paremini kui vann. Vannis puutud kokku kallima naha ja anaalsete bakteritega, sest vesi vähendab naha kaitsereaktsiooni bakterite vastu. 

allikas: Independent