3 IMELIST PÕHJUST, miks külmutatud sidrunit sööma peaks
pilt: Shutterstock

Ilmselt enamus meist ei ole harjunud sidrunit külmutatud kujul tarbima, kuid tegelikult tasub seda kindlasti teha. Pista sidrun koos koorega sügavkülma ja riivi seda näiteks salatile, supile, jäätisele ja miks mitte ka lõhevõileivale. Miks siis ikkagi külmutatud kujul ja mitte niisama? Sest sel moel on sidrunit tunduvalt kergem riivida ja sidrunikoore maitseomadused on samuti märkimisväärselt paremad.

Toome välja kolm imelist põhjust, miks peaksid külmutatud sidrunit tarbima:

1. Aitab organismist toksiine väljutada

Sidrunikoores on kordades rohkem vitamiine, kui viljalihas ja tänu sellele aitab sidrunikoorte söömine organismist mürkaineid väljutada.

2. Aitab vähi vastu võidelda

Sidrunikoores leidub ohtralt flavonoide ja limonoide - need tugevdavad rakke ja see omakorda tähendab, et sinu organism suudab tõhusamalt vähi vastu võidelda.

3. Aitab vähendada südame-veresoonkonna haiguste teket

Sidrunikoor sisaldab ka lahustuvaid kiudaineid, mis aitavad vähendada südame-veresoonkonna haiguste teket. 

Allikas: Me Naiset