Reklaam sulgub sekundi pärast

3 LAPSE EMA Signe palub abi: “Edasi ma ilma teieta enam ei saa!”

25-aastane kolme lapse ema Signe postitas hiljuti sotsiaalmeediasse abipalve, sest edasi ilma südamlike inimesteta naine enam ei saa. Nimelt avastati tal kaks aastat tagasi kasvaja ning nüüd on võimalus saata kasvajaproovid Saksamaale, et välja uurida, mis on selle kasvaja biomarker. Tänaseks on vajaminev raha küll koos, kuid kui haigekassa rahastab Signe ravimit, siis läheb kõik ülejäänud summa Kingitud Elu Fondile. 

"Kallid sõbrad, ma pean Teile kirjutama, sest edasi ma ilma Teieta enam ei saa...," alustas Signe abipalvet. 

Ta jätkas: "Mul on väga raske alustada seda kirja, sest ma ei ole inimene, kes ütleks:“Palun aita mind!“ Olen kange naine ja see teekond, mis algas peaaegu kaks aastat tagasi, on mind veel kangemaks teinud. Kuid nüüd pean uhkuse alla neelama ning abi paluma Teie käest, mu sõbrad ja tuttavad.

See teekond algas mais 2017, kui tundsin kõhtu katsudes, et midagi on valesti. Mul oli kõhus mingi mügarik,mida läksin oma günekoloogi juurde ultrahelisse kontrollima. Tema juurde, sest olin rasedusega jälgimise all. Ta avastas mai algul minu kõhust 8-sentimeetrise läbimõõduga tuumori kõhuaordi ja selgroolüli vahel. Edasi läksin ITK haiglasse ning peale uuringuid sai planeeritud operatsioon 22. maiks. 

Operatsiooni käigus eemaldati mu kõhust 15-sentimeetrise läbimõõduga tuumor. Juuni kuu möödus taastudes, kuid juulis uuringute käigus avastati taas kaks moodustist.  Paluti pereliige kaasa võtta ning tulla kohtumisele. Ma juba aimasin, mida nad soovitada tahavad. Nii see ka läks, nad soovitasid väga tungivalt 20-nädalane rasedus katkestada ning ei lasknud küsida loote elushoidmise suunas küsimusi. Nad tahtsid võtta mu lapse... Ei mingit keisrit, ma pidin ta ise ilmale tooma ja neile jätma...

Lükkasin katkestamise päeva võimalikult kaugele ning tulime nuttes koju. Ma ei suutnud uskuda, et ma pean andma neile oma lapse.. lapse kelle liigutusi ma juba tundsin.. Minu laps..minu poeg.. Õnneks läks siiski nii, et peale täiendavaid uuringuid selgus, et kasvajat polnud ning mina sünnitasin novembris meile poja.

Uuesti operatsioonile läksin ma jaanuaris 2018 ning kui sellest taastusin, otsustasime proovida keemiat. Esimene keemia oli märtsis, sain 2 korda seal käia, kui uuringutest selgus, et kasvaja on taas tagasi. Jälle uus operatsioon aprillis. Arst kutsus mu enda kabinetti ja ütles, et väga võimalik, et nüüd ongi kõik. Võimalik, et nad ei saa seda kasvajat kätte uuringute põhjal. Et ma peaksin valmis olema ka selleks võimaluseks. See oli kui hoop kõhtu, endalegi ootamatult pisarad voolasid. Ei saanud ju olla nii, et ma ei näe oma lapsi kasvamas. Et ma ei saa neid enam kunagi kallistada. Ma ei saa enam kunagi puhuda ja musitada ära valu. Ma ei saa enam anda lubadust, et ma olen alati nende jaoks olemas.. need 24 tundi ma nutsin ja magasin rahustite mõju all kuni operatsiooni ajani.

Operatsioon läks väga edukalt. Nädal hiljem olid tüsistused ning taas operatsioon. Peale seda olen elanud valuvaba elu, Oktoobris tehtud uuring kinnitas, et olen puhas endiselt. Kuni mul tekkisid novembris taas valud..Detsembri veetsin iga vaba hetkel pikali.. Jaanuaris tehtud uuring kinnitas, et kasvaja on taas tagasi.

Kõhuaordi ning selroolüli vahel, siirded kopsus ja põrna juures. Proovisime taas keemiat ja nüüd ma olen keemiaga lõpusirgel ning uued uuringud on tehtud. Arst tuli minu juurde ja ütles, et kopsus olev siire on taandunud 2 mm ja teised on kasvanud 23cm. Aga on veel üks variant, millest tema peab mulle rääkima, enne kui on päris hilja. On võimalus saata kasvajaproovid Saksamaale, et välja uurida mis on selle kasvaja biomarker. Selle markeri järgi on võimalik tuvastada, milline ravim mulle sobiks ja aitaks mind, ning selle ravimi ostmisega aitab juba Kingitud Elu fond. 

AGA see proovi saatmine maksab 2000 eurot, mida haigekassa ei toeta. Ja see proov tuleks võimalikult kiirelt ära saata, sest nende vastustega läheb kuu aega. Seni üritab arst siis hoida kopsus olevat siiret kontrolli all. Ma vajan Teie abi selle raha kogumisel, sest minul endal seda raha kahjuks pole, aga seda uuringut ma vajan. See on minu elulootus ja ma neelan oma uhkuse alla, et paluda Teie abi. Palun aidake mul see raha kokku koguda. Iga väiksemgi abi on oodatud!

Tegin selleks eraldi lapsele konto, et koguda raha sinna, mida keegi ei kasuta. Juhul, kui koguneb raha rohkem, siis läheb kõik ülejäänud raha Kingitud Elu fondile, sest sealt saan ma ka ise ravimi ostuks toetust

ELISABETH TAMME

EE592200221071240348

Tänaseks on raha küll koos, kuid Signe kinnitab, et kui haigekassa toetab tema ravimit, läheb kõik ülejäänud summa Kingitud Elu Fondile. "Soovitud 2000 eurot proovi transpordi jaoks on olemas. Rääkisin Kingitud Elu fondis töötava Katriniga. 

Tema ütles, et las see raha seisab. Kui Haigekassa ei rahasta minule leitud ravimit, siis oleks see summa minu poolne panus ravimi ostuks ja ülejäänud paneb fond juurde. Kui haigekassa rahastab minu ravimit, siis läheb see summa ikkagi Kingitud Elu fondile. Ma olen lihtsalt südamest niii tänulik, kui veel olla saab. Me kõik koos panustame selle raha vähi ravimise tarbeks! HOIAME KOKKU!"