Reklaam sulgub sekundi pärast

3 NIPPI, kuidas oma nahka ja juukseid külma saabudes turgutada

Nagu igal aastaajal, tuleb ka sügisel kohaneda ilmastikumuutustega, kui tahad särav ja kaunis välja näha. Kui suvel vajab nahk pigem kergemat hooldust, siis sügisel ja talvel tuleks seda kindlasti rohkem turgutada, sest ilmastikutingimused võivad üsnagi karmid olla.

Allpool toome välja kolm nippi, kuidas kargemate sügisilmade saabudes võiks oma ilurutiini kohandada:

1. Võta kasutusele rasvasem kreem

Kargemate ilmade saabudes võib nahk tunduda kuiv ja sügelev, kuna õhus on suvega võrreldes tunduvalt vähem niiskust, mis nahka turgutaks. Lihtsaim viis kuivale nahale leevendust pakkuda on rohkelt üle kogu keha kreemitada ning kasutada rasvasemaid kreeme, mis on ühtlasi looduslikud.

2. Koori regulaarselt nahka

Regulaarne naha koorimine on mitmel põhjusel kasulik, kuid see on eriti oluline üha jahenevatel sügiskuudel, mil koorida võiks kaks korda nädalas. Koorimine eemaldab naha pinnalt surnud naharakud, nii et esile pääseb särav ja terve nahk. Pidevalt koorides püsib jume nooruslik ja kumav ning nahk on siledam ja pehmem. 

3. Poputa kiharaid 

Et juuksed oleksid jätkuvalt terved ja tugevad, poputa neid sügavniisutavate maskidega. Juustele võiks üleöö jätta nii oliiviõli- kui ka kookosrasvapõhiseid maske.

Allikas: Health