Reklaam sulgub sekundi pärast

3 PEAMIST VIGA, mida inimesed tööl teevad

Kontsultandid David Stuart ja Todd Nordstrom koostasid nimekirja tegevustest, mida tööl teha ei tohiks, kuid mida paljud meie seast endalegi märkamatult siiski teevad. Stuart ja Nordstorm on ühtlasi ka teadlased ning korraldavad üle kogu maailma konverentse. Samuti on nad kirjutanud edu ja tööelu käsitleva raamatu "Great Work: How To Make A Difference People Love".

Kolm peamist viga, mida inimesed tööl teevad: 

1. Näitad oma tundeid liiga avalikult

Siirus on tööl väga oluline, eriti siis, kui tänad kedagi (aga ka kritiseerides). Kuid mõnikord võib oma tunnete väljendamine töö juures väga kahjulik olla. Kui kurdad sagedasti valju häälega oma väsimuse või stressi üle, siis ole valvel. Negatiivsetest tunnetest avalikult rääkimine kahjustab lisaks sinu mainele ka töökeskkonda. Hea uudis on aga see, et sama kehtib ka positiivsete emotsioonide puhul. Positiivsete asjade väljaütlemine tõstab kõikide meeleolu.

2. Oled alati telefoni otsas

Inimesed, kes töötavad vastutusrikkal ametikohal ning kes saavad kõnesid ja tekstisõnumeid, teevad oma töös kolm korda suurema tõenäosusega vigu. See juhtub isegi siis, kui nad kõnedele ei vasta. Kuigi töö katkestamine on vaid lühiajaline, on teadlaste sõnul mõtted siiski pikaks ajaks häiritud. 

3. Väldid oma arvamuse avaldamist

Kui mõtled, et lähed lihtsalt vooluga kaasa, võivad töökaaslased ja ülemus mõelda, et sa ei panusta oma meeskonda. Kui väldid oma mõtete ütlemist, kui sul on midagi öelda, jätad endast mulje, et sa võtad niisama vabalt. Isegi kui kardad tagasilööki, ära karda oma võimet midagi mõjutada. Sellel on põhjus, miks just sind praegusele töökohale valiti. Ülesmus nägi sinus suurepärast töötegijat. Ära siis karda aeg-ajalt kriitika alla sattuda. Koostöö loob suurepäraseid ideid.  

 

allikas: forbes