Reklaam sulgub sekundi pärast

3 PÕHJUST, MIKS KARDEMONI hommikukohvile lisada

Kohv on paljude jaoks asendamatu hommikune ärataja, päevane puhkepausi kaaslane ning õhtune rahuhetk, milleta ei möödu ükski päev. Kuid selleks, et kohvi joomine ka tervisele kasulik oleks, tasub teada paari lihtsat nippi. Esmalt tasuks kindlasti loobuda valge suhkru lisamisest kohvile ning rammus koor pole samuti just kõige figuurisõbralikum.

Kohv on paljude jaoks asendamatu hommikune ärataja, päevase puhkepausi kaaslane ning õhtune rahuhetk, milleta ei möödu ükski päev. Kuid selleks, et kohvi joomine ka tervisele kasulik oleks, tasub teada paari lihtsat nippi. Esmalt tasuks kindlasti loobuda valge suhkru lisamisest kohvile ning rammus koor pole samuti just kõige figuurisõbralikum.

Kõige parem moodus oma kohvi tervislikumaks muutmiseks on kardemoni lisamine - kardemon on safrani ja vanilli järel kolmas kalleim vürts kogu maailmas. Tegu on ingveriliste sugukonda kuuluva taimega, mis pärineb Indiast ja Sri Lankalt. Kardemonil on tugev omapärane maitse ning intensiivne lõhn.

Allpool on välja toodud kolm imelist põhjust, miks ka sina võiksid oma kohvile just kardemoni lisada:

1. Meeleolu

Kardemoni näol on tegu vürtsiga, mida ajurvedas peetakse kasulikuks närvisüsteemile ja lisaks on sellele omistatud meeleolu parandav ja valu leevendav toime. Kardemon annab uut jõudu ja positiivseid emotsioone, rahustades organismi ja mõtteid.

2. Seedimine

Kardemoniseemned tekitavad organismis sooja tunde ning stimuleerivad ka seedemahlade teket, mis omakorda tõstab söögiisu, soodustab seedimist ning vähendab maoülihappesust.

3. Armurohi

Kardemoni on aastasadu peetud tõeliseks afrodisiaakumiks, mis erutab meeli ja keha ning värskendab vaimu. Just kohvile lisades annab kardemon eriliselt mõnusa maitsenüansi, mida tasub kindlasti proovida.

Allikas: mindbodygreen