Taas on kätte jõudnud aeg, mil poodidest kaovad munad lausa rekordiliselt kiirelt ning kodus veedetakse aega mune värvides ning hiljem omavahel kokku lüües. Kuid miks peaks mune üldse sööma ning kas nendega peaks ka piiri pidama? Lihavõttepühad on parim aeg end selles valdkonnas pisut harida.

Muna on äärmiselt kasulik, toitaineterikas ja ühtlasi on seda imelihtne kõikvõimalike toitudega kokku sobitada. Lisaks sellele, et muna söömine aitab liigsetest kilodest ja isegi kõhurasvast vabaneda, mõjub see positiivselt kogu keha tervisenäitajatele.

Allpool on välja toodud kolm põhjust, miks tegelikult muna sööma peaks:

1. Muna reguleerib ainevahetust.

Munakollane sisaldab rohkesti inimesele vajalikku letsitiini, mis on tähtis närvirakkude toitaine. Letsitiin parandab naha üldseisundit ja aitab isegi juuste väljalangemise vastu. Lisaks reguleerib letsitiin ainevahetust, varustab lihaseid ja närvikudesid hapnikuga ning aitab hoida ka maksa tervena.

2. Muna tugevdab immuunsüsteemi.

Muna sisaldab suures koguses erinevaid B-grupi vitamiine, A- ja D-vitamiini, väiksemas koguses ka E-vitamiini. Lisaks leidub munas veel ohtralt valke, lipiide ja mineraalaineid, mis tugevdavad organismi. Muna söömine muudab sind tugevamaks ja sa jääd harvem haigeks.

3. Muna aitab keha rasvasprotsenti vähendada.

Mitmed uuringud on näidanud, et inimesed, kes söövad vähemalt kaks kuud järjest igal hommikul või lõuna ajal muna, näksivad päeva jooksul vähem ja nende keha rasvaprotsent langeb. Muna on väga toitev ja sobib ideaalselt ka kaalulangetaja lauale. 

Allikas: sungazing.com