Reklaam sulgub sekundi pärast

3 RASVAST TOITU, mis tõesti põletavad kõhurasva

Rasv ei ole ohtlik, vaid hoopis tervisele kasulik ning ainevahetuse normaalseks funktsioneerimiseks lausa hädavajalik, ent loomulikult mängib suurt rolli ka see, millise rasvaga tegu on. Süües piisavad koguses kasulikke rasvu on võimalik kaalust alla võtta ning keharasvaprotsenti madalamaks saada.


Rasv ei ole ohtlik, vaid hoopis tervisele kasulik ning ainevahetuse normaalseks funktsioneerimiseks lausa hädavajalik, ent loomulikult mängib suurt rolli ka see, millise rasvaga tegu on. Süües piisavas koguses kasulikke rasvu on võimalik kaalust alla võtta ning keha rasvaprotsenti madalamaks saada.

Allpool on välja toodud kolm rasvast toitu, mis kindlasti igal nädalal menüüs võiksid olla:

Avokaado

Avokaado sisaldab häid rasvu, märkimisväärses koguses valku ning kiudaineid ja täidab korralikult kõhtu. Selles viljas leidub monoküllastumata rasvu, mis sisaldavad oleiinhapet ning just see aitab täiskõhutundel kauem püsida.  

Lõhe

Lõhe sisaldab väärtuslikke oomega-3-rasvhappeid, mis on organismile väga kasulikud ning vähemalt kahel korral nädalas võiks menüüs olla just rasvane kala nagu lõhe, forell, makrell, heeringas, sardiin või angerjas.

Pähklid

Pähklid sisaldavad suures koguses häid rasvu ning lisaks on tegu igati vitamiini- ja mineraalaineterohke vahepalaga. Ka valke ning kiudaineid leidub neis igati märkimisväärses koguses, ent tänu kõrgele rasvasisaldusele tuleks meelde jätta, et päevas võiks piirduda kuni 50 grammi pähklitega. 

Allikas:shape