Reklaam sulgub sekundi pärast

3 TOITU, MIDA ÕHTUL süües lähed sa paksuks

Õhtusel ajal süües tuleks silmas pidada seda, et toit oleks pigem kergesti omastatav ning sisaldaks vähem rasvu ja süsivesikuid, sest keha kipub need rasvana talletama. Kui peale õhtusööki enam trenni minekut ei ole, siis võiks tegu olla tagasihoidliku einega. 

Õhtusel ajal süües tuleks silmas pidada seda, et toit oleks pigem kergesti omastatav ning sisaldaks vähem rasvu ja süsivesikuid, sest keha kipub need rasvana talletama. Kui peale õhtusööki enam trenniminekut ei toimu, siis võiks tegu olla tagasihoidliku einega. 

Kaloririkkad eined võiksid jääda päeva esimesse poolde, mil liikumist on rohkem ning kõige tugevam söögikord võiks olla peale trenni või lõunasel ajal.

Kui soovid kehakaalu kontrolli alla saada või kaalust alla võtta, siis ei tohiks sa õhtusel ajal kindlasti süüa järgnevaid asju:

1. Poest ostetud valmistoit

Poes müüdavad valmistoidud on küll mugav alternatiiv, kui kodus midagi teha ei jõua, ent tihtipeale sisaldavad need toidud uskumatutes kogustes tühje kaloreid ja seda enamasti liigse rasva ja suhkru arvelt. Tervislikkusest on asi kaugel.

2. Hommikusöögihelbed

Enamus hommikusöögihelbeid sisaldab ootamatult palju suhkruid, mis tähendab, et tegu pole sugugi figuurisõbraliku toiduga. Lisaks on helbed töödeldud ning sisaldavad vähem toitaineid kui näiteks täisteraleib. Hommikusöögihelveste asemel eelista vähese suhkruga müslit ning õhtul tatart, köögivilju või pruuni riisi.

3. Kerge salat

Kuigi õhtusöök võiks pigem olla kerge, tuleks silmas pidada ka seda, et kõht saaks täis. Kerge salat täidab kõhtu vaid tunniks-paariks ning enne magamaminekut tekib meeletu isu ja siis haaratakse šokolaadi või mõne muu ebatervisliku järele, et kiirelt energiat saada. Tulemusena on lisakilod kiired tulema.

Allikas: shape