Reklaam sulgub sekundi pärast

3 UUT FAKTI: uskumatu, mida kohv tegelikult organismile teeb

Kohvi on paljudele asendamatuks äratajaks hommikul, lõunaseks turgutajaks ning mõnele isegi õhtuseks rahustajaks. Tegu on ülemaailmselt populaarse joogiga, millel on pikk ajalugu ja traditsioonid, ent kuidas mõjub kohvi inimese organismile tegelikult?

Kohv on paljudele asendamatuks äratajaks hommikul, lõunaseks turgutajaks ning mõnele isegi õhtuseks rahustajaks. Tegu on ülemaailmselt populaarse joogiga, millel on pikk ajalugu ja traditsioonid, ent kuidas mõjub kohv inimese organismile tegelikult?

Selgub, et on olemas üsnagi palju põnevaid fakte, mida kõik kohvijoojad kindlasti teadma peaksid ning allpool on välja toodud neist kolm:

1. Kohvi ainevahetus kehas

Tuleb välja, et kohvi joomisel on naiste kehas ainevahetus kiirem kui meestel! Suitsetaja keha töötleb kofeiini aga kaks korda kiiremini kui mittesuitsetaja.

2. Kofeiinivaba kohv

Kes arvab, et kofeiinivaba kohv on tervislikum, see võib suure tõenäosusega eksida! Tuleb välja, et tihtipeale on just vastupidi ning kofeiinivaba kohv sisaldab isegi rohkem kemikaale.

3. Kaalutõus

Liigne kohvijoomine viib keha stressiseisundisse ja toob kaasa pideva väsimuse ning loomulikult sõltuvuse kofeiinist. Stressis organism muutub aeglasemaks, ainevahetus ei suuda enam rasvu töödelda nii nagu varem ja kehakaal hakkab rohkem kõikuma.

Allikas: dailymail