Reklaam sulgub sekundi pärast

30 KG ALLA VÕTNUD Anne: “Tundsin, et sedasi ei saa enam jätkuda!”

Veel kaks aastat tagasi kaalus Anne Vaiknurm 87 kg. Kaalulangetuseks sai Anne tõuke, kui riided enam seljas ei istunud ning peegelpilt kõige ilusam polnud. Ka abikaasa mainis naisele, et too peaks oma kaaluga ehk miskit ette võtma. Anne võttis end kätte ning kaotas koguni 30 kg. 

"Kui olin seal kahekümnendates aastates, siis olin alati pigem vormis ja peenike ning kooliajal tegelesin palju ka spordiga. Olin 168 cm juures 57 kg. Pärast igat rasedust olin selline 70-80 kg vahel, aga siis läks kaal kergelt alla. Nüüd, peale neljandat rasedust oli tippkaal 87 kg, kui avastasin, et enam nii ei saa ja tuleb miskit ette võtta," rääkis naine. 

Anne alustas kaalulangetust 87 kg pealt ning hetkel kaalub ta 57 kg. "Olen siis võtnud alla kokku 30 kg. Esimesed 20 kg sain alla nelja kuuga. Edasine 10 kg läks kuidagi veel lisaks. Soovisin kaaluda 66 kg, aga ju siis organism otsustas teisiti. Riidenumber kahanes 44-lt 34/36-ni."

Anne tunnistas, et tema kaalulangetusteekond sai alguse, kui ta ühel hommikul kaalule astus ning sealt 87,8 kg vastu vaatas. Tol hetkel lõi tal peas kõik selgeks ning ta tundis, et enam sedasi jätkuda ei saa. "Kuna eelmise raseduse lõpukaal oli 85 kg, siis ilmselgelt olin nn eelmise rekordi purustanud. Ja samas peegelpilt polnud kõige ilusam ning riided ei istunud seljas enam kuigi ilusad. Ka abikaasa rääkis, et peaksin ehk midagi ette võtma.

Nii saigi iseseisvalt alguses menüüd muudetud ning suutsin sedasi alla võtta 5 kg. Ehk siis detsembris 2016 alustasin iseseisvalt, aga jaanuaris liitusin Fitlapiga. Sõin vastavalt kavale ja käisin palju jalutamas, kuid otsest trenni ei teinud. Ka lapsevankriga jalutasin, kuid väga pikki otsi ei teinud. Kuna kaalulangus on suur olnud, siis paratamatult on kogu lihasmass kadunud. Olen peale jalutamist ka juurde hakanud tegema kodus trenni ja ka iga päev 10 kilomeetrit rulluisutamist. 

Nippe otseselt mul polegi. Mul on vedanud, sest pole pidanud loobuma suhkrust, šokolaadist, snäkkidest ega ka alkoholist. Tean, et paljudel on vaja ennast hullult piirata, et natukenegi kaalu kaotada. Tegelikult tuleks oma toidulaualt ära jätta nisujahu ja poolfabrikaadid ning tarbida palju värskeid köögivilju, kana ja kala.

Hetkel olen sellises seisus, et ideaalis tahaksin kaaluda paar kilo rohkem ehk siis 59 kg, aga kaalu ei tule juurde, kuigi söön küll nn valesid asju. Hetkeks tuleb ja paari päeva pärast on kaal jälle alguses tagasi. Kergem on olla küll, kui riided istuvad tunduvalt paremini seljas ja väga palju saan ka komplimente. Ka tuttavad ei tunne teinekord ära. Minule tuli kaalulangus kergelt ja kiiresti ning kui lõpetasin kava jälgimise, siis pole grammigi juurde tulnud."

Anne enne kaalulangetust: 

Anne teekonna keskel:

Anne nüüd: