Reklaam sulgub sekundi pärast

30 KG ALLA VÕTNUD Katariina: “Ennast ei tasu liialt piitsutada!”

Veel 2017. aasta septembris kaalus Katariina 82 kilo. Tänaseks on naine alla võtnud ligikaudu 30 kilo ja tunneb ennast suurepäraselt. Katariina tunnistab, et kuigi on olnud ka raskeid aegu, siis päris käega pole ta kunagi löönud ning hiljemalt järgmiseks päevaks tabavad teda süümepiinad endale tekitatud kahju pärast. 

Katariina on 165 cm pikk ja alati saledam naine olnud. Ülekaal tuli koos rasedusega. "Kaalusin enne rasedust 60 kilo ja raseduse lõpus 87 kg. 2017. aasta septembris nägi ilmavalgust mu tütreke. Pärast sünnitust haiglast koju saades olin 5 kilo võrra kergem, ehk siis 82 kg. Tundsin end oma kehas väga halvasti ja otsustasin, et saagu mis saab, aga aasta pärast kaalun ma 55 kg," rääkis ta.

Katariina hakkas vaikselt oma toidulauas muudatusi tegema - ta proovis magusa söömist vähendada ning tarbida rohkem puu- ja juurvilju. Samuti jättis ta ära õhtused näksimised ja kui oligi isu näksida, üritas teha tervislikumaid valikuid. "Alati see muidugi ei õnnestunud ja vahel lubasin endale ikka üht-teist paremat. Teinekord läks söömine täitsa käest ära, aga ma ei löönud käega ja sain tagasi järjele.

Hakkasin lapsega ka õues kärutama. Mul vedas väga sellega, et lapsele meeldis vankris ja nii ta tegigi pea kõik oma uned õues. Leidsin ka oma kuu beebigrupist endomondo challenge'i, mis motiveeris iga päevaga aina enam liikuma. Tahtsin ju ikka edetabelis püsida ja rekordeid teha. Õues käisime iga päev ja iga ilmaga. Keskmiselt jalutasime 10 km päevas, aga oli ka päevi, kus kilomeetreid tuli üle 20."

Kaal hakkas vaikselt allapoole liikuma ja see andis Katariinale omakorda motivatsiooni õigesti toituda ja liikuda. "Hakkasin ka jõusaali treeningutega tegelema. Sellega on aga lugu selline, et kuna olin kaua jõusaalist eemal olnud, siis oli raske treeninguid käima saada ja end kohale vedada. Jõusaalis käisingi siis kui jõudsin. Vahel ei käinud mitu nädalat, aga aeg-ajalt sai käidud lausa 3 korda nädalas. Mingilt maalt kaal seisis ja seda päris pikalt, aga ma ei lasnud ennast sellest heidutada. Elasin oma igapäevast elu edasi – liikusin palju ja sõin tervislikult. Kaal hakkas jälle liikuma.

Riided hakkasid järjest suuremaks jääma. Ja aasta möödudes olingi 55 kg saavutanud. Olin enda üle meeletult uhke ja jätkasin tervislike eluviisidega. Tänaseks kaalun 52-53 kg ja tunnen ennast oma kehas lõpuks hästi," sõnas ta. 

Katariina tunnistab, et kaalulangetamine pole kohe kindlasti kergelt tulnud - ka temal on olnud päevi, mil tahaks saiakest. "Olen istunud õhtul krõpsupaki ja šokolaaditahvliga diivanil ja rämpsu näost sisse ajanud, aga õnneks pole ma kunagi päriselt käega löönud. Hiljemalt järgmisel päeval on süümepiinad endale tekitatud kahju pärast ja alustan puhtalt lehelt veelgi suurema motivatsiooniga tervislikult toituda.

Olen proovinud nädalas teha ühe nii-öelda patupäeva, kus luban just täpselt seda mille järgi isu on – kas saiakest, kooki, kommi vms. Ennast ei tasu liialt piitsutada, sest muidu võib juhtuda, et ühel hetkel murdud ja ahmid kõik kaotatud kilod tagasi. Toite ma ei kaalu ja söön mitmekülgselt. Olen tellinud küll erinevatelt inimestelt toitumiskavasid, aga nende järgimine tundub jube keeruline ja toidu kaalumine pole minu teema.

Jõusaalitreeninguid pole siiamaani korralikult käima saanud. Proovin siiski korra-kaks nädalas trenni jõuda. Kui jõusaali ei jõua, teen trenni kodus hantlite ja kummilindiga. Kõhulihaseid proovin teha igapäevaselt. Olen seadnud uueks eesmärgiks ilusa naiseliku lihasvormi saavutamise. Üritan ennast motiveerida rohkem jõusaalis käima."

Katariina rasedana: 

Katariina nüüd: