Reklaam sulgub sekundi pärast

4 HARJUMUST, MIS aitavad sul 10 aastat kauem elada

Harvardi ülikoolis viidi hiljuti läbi uuring, milles selgitati välja harjumused, mis peaksid inimese eluiga pikendama. Me kõik teame, et tasakaalustatud toitumine ja sport mängivad kauem elamise juures suurt rolli, kuid need pole ainsad harjumused, mida endale võiks sisse juurutada, kirjutab ajakiri Health. 

Ära käitu oma eale vastavalt!

Miskipärast kipuvad inimesed arvama, et kui nad on teatud vanuses, peavad nad ka teatud moodi käituma. Ära usu seda! See, kui vanalt end tunneme, sõltub suuresti sellest, millist elu me elame. Kui jääd ka vananedes positiivseks, säilitad elurõõmu ja julged uusi asju proovida, elad ka kauem. 

Saa laps!

Paar aastat tagasi läbi viidud uuringust selgus, et lastega inimesed elasid vähemalt kaks aastat kauem. Põhjuseks on see, et lastetutel pole sageli vanas eas kuskilt tuge võtta ning see teeb nad haavatavaks. 

Seksi sagedasti!

Seks tõstab sinu organismis õnnehormoon oksütotsiini hulka. Need, kes seksivad paar korda nädalas, elavad tõenäolisemalt kauem kui need, kes seksivad vähem kui korra kuus. Ka aitab seks stressi vähendada ja parandab immuunsüsteemi vastupanuvõimet. 

Maga piisavalt!

Kui sa ei maga piisavalt, võib juhtuda, et pead rinda pistma ülekaalu, südamehaiguste, depressiooni ja kõrgenenud vererõhuga. Stabiilses unepuuduses inimesed surevad nooremana, kui need, kes magavad piisavalt.