Reklaam sulgub sekundi pärast

4 INIMGRUPPI, KES EI TOHIKS mitte iial ingverit tarbida

Viimastel aegadel on ingver leidnud üha sagedamat kasutamist, usutakse, et ingveris on lõputul hulgal positiivseid omadusi, mis parandavad meie üleüldist tervist. Ingver pidavat näiteks vähendama hommikust iiveldust, merehaigust, peavalu, kuumahooge ning seedehäireid. Sellest lähtuvalt, soovitavad arstid ja pajud toitumisspetsialistid ingveri  oma menüüsse kaasata.  

Viimastel aegadel on ingver leidnud üha sagedasemat kasutust, usutakse, et ingveris on lõputul hulgal positiivseid omadusi, mis parandavad meie üleüldist tervist. Ingver pidavat näiteks leevendama hommikust iiveldust, merehaigust, peavalu, kuumahooge ning seedehäireid. Sellest lähtuvalt soovitavad arstid ja paljud toitumisspetsialistid ingveri oma menüüsse kaasata.  

Kuid nüüd tuleb mängu väike aga. Vaatamata kõigele, leidub siiski kindel grupp inimesi, kes tegelikult peaksid ingverit vältima. Eksperdid on teinud kindlaks, et on neli rühma inimesi, kes ei tohiks mitte mingil juhul seda ülistatud vilja tarbida. 

1. Kehvveresusega inimesed. 

Kuigi ingver stimuleerib ja parandab verevarustust, peaksid verevaegust põdevad inimesed olema ettevaatlikud, kuna selle haiguse puhul võib olukord vastupidiselt hoopiski kehvemaks muutuda. 

2. Alakaalulised inimesed. 

Ingver on suurepärane abimees inimestele, kes soovivad kaalust alla võtta, kuna ta vähendab söögiisu ja kiirendab ainevahetust. Seetõttu võiksid alakaalulised inimesed ingveri asemel mõne muu alternatiivi leida. 

3. Inimesed, kes manustavad ravimeid. 

Ravimite manustamise ajal ei tohiks ingverit tarbida, kuna see on väga tugeva toimega ning võib seetõttu taandada ravimite mõju. Riskantne on kombineerida ingverit näiteks antibiootikumide ja insuliinipõhiste rohtudega.

4. Lapseootel naised. 

Ingver sisaldab väga võimsaid looduslikke stimulante, mis võivad põhjustada emaka kokkutõmbeid. Seega tasuks raseduse ajal ingverit vältida. 

 

Allikas: goodmorningcenter.com