Reklaam sulgub sekundi pärast

4 MÄRKI, MIS paljastavad, et alkohol pole sinu jaoks

Osade inimeste keha talub alkoholi palju paremini kui teistel. On neid, kellel isegi väike klaasike põhjustab tüütuid tervisehäireid. Ajakiri Me Naiset pani kirja neli märki, mis paljastavad, et alkohol ei sobi sulle. 

Paljudele meie seast on tuttav veinipeavalu, mis võib alata isegi vaid pärast pokaalikest punaveini joomist. On inimesi, kellel on ka pohmell palju raskem kui joodud alkoholikogusest võiks arvata. Miks see nii on, pole aga teada - osad teadlased arvavad, et seda võivad põhjustada veinides olevad teatud ained, osad arvavad, et põhjus võib jällegi psüühikas olla. 

Kuidas aga teada, et su kehale alkohol ei sobi? Need neli märki paljastavad selle: 

1. Nägu läheb punaseks

Näo punetus on üks kõige sagedasemaid märke, kui alkohol ei sobi. Põhjus pole aga selles, nagu oleksid vägijoogi vastu allergiline, vaid geenides, mis määravad, kuidas keha on võimeline alkoholi ümber töötama. Osa reaktsioonist võib tuleneda ka jookides sisalduvatest ainetest, näiteks säilituainetest, kemikaalidest või viljadest. 

2. Pulss tõuseb

Osad panevad juba peale paari alkoholiannust tähele, et nende süda lööb kiiremini. Tavaliselt pole see ohtlik, kuigi võib alguses muretsema panna. Kui tunned, et su keha ei reageeri alkoholile hästi, peaksid oma joomist piirama. Kui sümptomid on aga tugevad, näiteks tekivad hingamisraskused, tasuks pöörduda arsti poole ning välja selgitada, ega tegu pole alkoholi- ehk etanooliallergiaga. 

3. Kõht streigib

Kõhuvalu, iiveldus ja kõhulahtisus on märgid sellest, et jõid midagi sellist, mis sulle ei sobi. Isegi kui gluteen ja nisu sulle muidu probleeme ei valmista, siis koos alkoholiga võivad need kõhuprobleeme tekitada. 

4. Silmad kipitavad ja nina on kinni

Joomine võib süvendada või tuua esile allergiaid, mida sa ei teadnudki endal olevat. Alkohol võib teha raskemaks ka näiteks tolmuallergia.