Reklaam sulgub sekundi pärast

4 OOTAMATUT TERVISEPROBLEEMI, millele külmad käed ja jalad viitavad

Kas oled üks nendest, kes käteldes peab alati oma külmade käte pärast vabandust paluma? Või kas sulle meeldib oma kallimat ehmatada, kui oma külmad varbad teki alla libistad? Isegi kui riietud vastavalt ilmastikutingimustele, on osadel inimestel siiski käed-jalad alati tunduvalt külmemad kui teistel. Külmad jäsemed võivad aga viidata ka erinevatele terviseprobleemidele, vahendab Iltalehti. 

Diabeet

Külmetavad käed ja jalad on üks diabeedi esimesi tunnuseid. Diabeet põhjustab vereringe- ja närvisüsteemihäireid, mis võivad tihti järgneda käte ja jalgade sagedasele külmetamisele. Kui sul on pidev janu, sa sööd palju, sa ei võta kaalus juurde ega alla, peaksid laskma kontrollida oma veresuhkru taset.

Aneemia

Aneemia tähendab, et veres pole piiravalt punaseid vereliblesid või hemoglobiini tase on madal. Aneemia põhjustab vere hapnikusisalduse langust, mis omakorda põhjustab külmetavaid käsi.

Probleemid kilpnäärmega

Kilpnäärme alatalitus põhjustab aeglasemat ainevahetust ning külmetavad jäsemed võib olla üks sellele viitav sümptom. Seda on põhjust kahtlustada, kui lisaks tunned end väsinud ja uimasena, sa ei jaksa kiirelt liikuda, su kõne on aeglustunud ning sa ei talu kõrgeid temperatuure.

Stress

Stress mõjutab kogu organismi. Pingeimpulsid lämmatavad kõige rohkem südamest kaugel asuvaid väikesi veresooni ja nii on tulemuseks jällegi külmad käed ja jalad.