Reklaam sulgub sekundi pärast

4 PÕHJUST, MIKS JUUA VETT alati tühja kõhu peale

Vee joomine on organismile lausa hädavajalik tegevus ning nagu öeldakse, siis ilma toiduta on inimene võimeline elama kauem kui ilma veeta. Just puhast vett võiks iga päev juua vastavalt oma kehavajadustele. Terviseeksperdid soovitavad vett alati juua pigem tühja kui täis kõhu peale ja seda põhjusega.


Vee joomine on organismile lausa hädavajalik tegevus ning nagu öeldakse, siis ilma toiduta on inimene võimeline elama kauem kui ilma veeta. Just puhast vett võiks iga päev juua vastavalt oma keha vajadustele. Terviseeksperdid soovitavad vett alati juua pigem tühja kui täis kõhu peale ja seda põhjusega.

Miks on kasulikum juua vett siis, kui kõht hakkab vaikselt tühjaks minema?

Allpool on välja toodud neli põhjust:

1. Toksiinide väljutamine

Vesi paneb soolestikus jääkained liikuma ja kui seda juua tühja kõhu peale, saab vedelik endaga kaasa haarata rohkem toksiine ja need organismist edukalt välja viia.

2. Täidab kõhtu

Juues tühja kõhu peale klaasi vett ning einestades paarkümmend minutit hiljem, sööb inimene vähem ning seda kinnitavad mitmed uuringud. Vesi tekitab vähesel määral täiskõhutunnet ja see on piisav, et söödav kaloraaž langeks.

3. Ainevahetus

Terviseeksperdid kinnitavad, et juues tühja kõhu peale vett, kiireneb ainevahetus koguni 24%, see aga tähendab, et organism suudab tarbitud toitu efektiivsemalt lõhustada, energiaks muuta ja ära kulutada. See omakorda aitab ka tõhusamalt kõhurasva põletada.

4. Kaunim jume

Tühja kõhu peale vett juues paraneb ka vereringe ning tänu sellele, et vesi suudab soolestikust toksiinid välja viia, muutub ka näonahk ajapikku klaarimaks ja säravamaks. Mida rohkem mürke kehas on, seda tuhmim on ka jume. 

Allikas: shape