Reklaam sulgub sekundi pärast

5AASTANE PUUDEGA laps ei saanud vajalikku arstiabi

Hiljuti algatati sotsiaalmeedias olevas grupis teema, kust selgub nukker tõsiasi Eesti meditsiini kohta. Nimelt pani ema oma 5-aastasele puudega lapsele silmaarsti juurde aja, kuid kuna laps ei tundnud veel tähti ja numbreid, ei saanudki ta vajalikku abi. 

"Eile kella kahest oli ühel tuttaval lapsega silmaarsti juurde aeg pandud polikliinikusse. Soovitus siis sinna just perearsti poolt. Ütlen siinkohal ära, et laps on 5,5-aastane, aga puudega ning tähti ja numbreid ei tunne.

Ootas mu tuttav siis seda aega 2 kuud. Enne arstlikku läbivaatust tehti ka aparatuuriga kontroll, kust selgus, et lühinägelikus on kindlasti olemas. Kui selgus, et peab seinale hakkama vaatama nii, et üks silm kinni, siis teavitas tuttav arstile, et laps ei tunne numbreid kuna ongi arengus maas. Oh üllatust siis ütles arst tuttavale, et peab kiiresti tasulise silmaarsti aja panema, sest Tallinnas tasuta laste silmaarste polegi.

Siinkohal on uskumatu miks üldse haigekassa ja muud maksud kui isegi puudega 5-aastane tüdruk ei saa omale abi, sest ta ei tunne veel tähti ja numbreid. Kas keegi saab anda nõu või teab kas on siiski tasuta silmaarsti Tallinnas?

PS! Kui inimesel pole raha kas siis laps ei saagi abi?"