Reklaam sulgub sekundi pärast

5 ASJA, MIDA iga naine günekoloogi juures käies teadma peaks

Paljud naised tunnevad ennast günekoloogi juures käies ebamugavalt ning peast käib läbi mitmeid küsimusi. Kas arst vaatab mind imelikult, et unustasin ennast raseerida? Mul hakkasid ootamatult päevad, kas ma saan sõimata, et aega ei tühistanud? Need on täiesti normaalsed küsimused, kuid sageli pole ebameeldivuse tundmiseks sugugi põhjust. 

Health.com pani kirja viis asja, mida suur osa naistest pelgab, kuid peaksid teadma, et naistearst ei vaata nendel põhjustel oma patsiendile sugugi viltu. 

1. Raseeritud või mitte

Naistearstid on näinud igasuguseid suguelundeid - nii raseerimata kui ka raseeritud ja neid ei huvita sugugi see fakt. Samuti ei mõjuta raseeritus kuidagi nende tööd. 

2. Menstruatsioon

Professionaalset günekoloogi ei takista ega hirmuta tema töös see, kui naine läheb vastuvõtule ajal, mil tal on menstruatsioon.

3. Seks ei ole tabu

Seks on loomulik osa elust. Günekoloog on avatud sinu muredele ega vaata sind viltu. Räägi oma muredest julgelt. 

4. Rasestumine ja suguhaigused

Günekoloogid leiavad end sageli olukordadest, kus nende patsiendid ei tea, et seksides võib jääda rasedaks või nakatuda suguhaigustesse. Nende töö pole aga oma patsientidele hinnanguid anda, vaid neid nõuga abistada. 

5. Sünnitusplaan ja tagavaraplaan

Loomulikult on sünnitusplaan hea idee, kuid samuti soovib sinu arst, et arvestaksid, et loodusel võivad omad plaanid olla. Nimelt pole alati võimalik kasutada patsiendi sünnitusplaani, sest vaja võib minna teistsugust lähenemist, et tagada sündiva lapse heaolu.