Reklaam sulgub sekundi pärast

5 ASJA, MILLE JAOKS peaksid raha koguma, kui oled 20-ndates eluaastates

Teismeeas enamus inimesi raha kogumisele ei mõtle, sest fookus on hariduse omandamisel ja sel eluperioodil peetaksegi haridust kõige olulisemaks investeeringuks, millesse panustada. Kui sa oled aga juba oma kahekümnendates eluaastates ja käid tööl, siis võiks hakata ka raha kõrvale panema.

Mis on need viis asja, mille jaoks tasuks kindlasti juba 20-ndates eluaastates raha säästma hakata:

1. Oma kodu

Isegi kui sa oled veendunud, et ei saa mitte kunagi kokku piisavalt raha, et endale päris kodu osta, siis suurema ja parema üürikorteri saad endale kindlasti vaadata.

2. Reisimine

Reisimine avardab silmaringi ja annab sulle nii palju juurde. Mitte ükski raamat ega ülikool ei suuda pakkuda seda kogemust, mida sa reisides saad.

3. Hädaolukord

Alati peaks olema kusagil kasvõi sahtli põhjas olemas raha, mis on sinna pandud hädaolukorraks ja mida sa niisama ei puutu. Olgu selleks valutav hammas, katkine telefon või midagi hoopis muud - sul peab olema tagala.

4. Kvaliteetsed rõivad

Kiirmood on küll põnev, ent 20-ndates eluaastates võiks hakata juba ka investeerima rõivastesse, mis teenivad sind aastakümneid. Klassikalised hästi istuvad rõivad, mis on valmistatud kõrgkvaliteetsest materjalist, on aegumatud.

5. Iseenda poputamiseks

Jah, sul võiks olla kõrvale pandud ka summa, mida sa saad kasutada sellistes olukordades, kus sa tunned, et vajad poputust. Olgu selleks siis spaasse minek või miskit muud sarnast. Iga naine vajab poputamist.

Allikas: Me Naiset