Reklaam sulgub sekundi pärast

5 ASJA, MILLE PEAKSID oma kodust kohe ära viskama

Uue aasta esimesed kuud on selline aeg, kus püüame oma elus muudatusi sisse viia. Kui elustiili kallal oled juba vaeva näinud, siis ehk tasuks energiat suunata ka kodu koristamisele. Väike pakane aitab ideaalselt sügavkülma sulatada ning voodipesu tuulutada. Kui koristad kodu, pööra tähelepanu ka üleliigsetele asjadele, mis vaid ruumi võtavad. Toome teieni viis asja, mis tasuks kindlasti suurpuhastuse käigus ära visata.

1. Väsinud voodipesu ja rätikud

See kõlab küll ehk tobedalt, kuid paljud meist kiinduvad kirevatesse voodipesudesse ning rätikutesse ning neid vaid koguneb ja koguneb. Kuid nendesse tuleks suhtuda nagu teistessegi tarbeesemetesse ning iga kord, kui ostad näiteks uued rätikud, viska mõni vana rätik ära. 

2. Vananenud kosmeetika

Ilmselt leidub pea igaühe kosmeetikariiulis mõni lõhnaõli või kreemitops, mida juba mitu kuud kasutanud ei ole. Ka kosmeetika vananeb, seega korrasta aeg-ajalt oma riiuleid ning viska vanad asjad minema.

3. Riided, mida sa ei kanna

Kui sa ei ole viimase aasta jooksul seda kleiti kandnud, siis usu - sa ei teegi seda. Pane kõik sellised riided müüki või anneta heategevuseks.

4. Katkised sokid ja pesu

Milleks panna katkised sokid, sukad või aluspüksid pesusahtlisse tagasi? Ometi teeb seda üllatavalt palju inimesi. Kui sul pole aega niidi ja nõela haaramiseks, viska katkised asjad heaga minema.

5. Riknenud toidukraam

Ka kuivtoit ei säili igavesti. Korista siis oma külmkappi ja toidukappe regulaarselt ning väldi seda, et toit halvaks läheks. Ka sügavkülmik tasuks aeg-ajalt tühjaks tõsta ning riknenud toit ära visata.

 

allikas: Elle Decor