Reklaam sulgub sekundi pärast

5 NIPPI, KUIDAS oma juukseid kloorivee eest kaitsta

Lähed ujuma? Paljud ei mõtle soojale maale reisides või ujulas basseinivees supeldes esimese asjana sellele, kuidas juukseid kloorivee eest kaitsta. Tõsiasi on aga see, et kloor ei tee su juustele head. Kloos on võimas kemikaal, mis muudab juuksed hapraks, muudab need karedaks ja mõjutab ka juuksevärvi. Mõne lihtsa nipiga võib juuste kahjustumist aga vältida, kirjutab ajakiri Elle. 

1. Tee juuksed märjaks

Pea igas ujulas on reegel, et enne ujuma minemist tuleb keha märjaks teha. Reegel on tehtud selleks, et basseinivesi võimalikult puhtana püsiks, kuid tegelikult kaitseb juuste märjaks tegemine neid ka kloorivee eest. Kui juuksed on nö täidetud kloorivaba veega, ei pääse kloorivesi nii lihtsalt su kiharaid rikkuma.

2. Kaitse palsamiga

Väike tilk juustesse jäetavat palsamit aitab samuti su juukseid kaitsta. 

3. Koheselt dušši alla

Ükskõik kui mugav ka basseinist tulles kohe päikese kätte suunduda poleks, tasuks seda teha dušši kaudu. Niimoodi uhad üleliigse kloori juustest minema. 

4. Kasuta šampooni

Ka niisama loputamine on hea, kuid šampooni kasutades uhad kõik kloorijäägid juustest välja. 

5. Niisuta

Niisutav ja hooldav palsam tuleb peale basseinist käimist kasuks, sest kloorivesi kuivatab juukseid. Suvel tasuks ka niisama oma juukseid niisutada, sest hooldatud ja terved juuksed elavad kuumuse ja kloorivee palju paremini üle.