Reklaam sulgub sekundi pärast

5 PÕHJUST, miks sa arbuusi just praegu sööma peaksid

Suvisel ajal on värskeid marju ja vilju palju ning kindlasti võiks menüüs aukohal olla ka arbuus! See kõrvitsaliste sugukonda arbuusi perekonda kuuluv rohttaimeliik pakatab maitsetest ning sisaldab suures koguses vitamiine ning mineraale, mitte grammigi rasva ning väga vähe kaloreid. 

Suvisel ajal on värskeid marju ja vilju palju ning kindlasti võiks menüüs aukohal olla ka arbuus. See kõrvitsaliste sugukonda arbuusi perekonda kuuluv rohttaimeliik pakatab maitsetest ning sisaldab suures koguses vitamiine ning mineraale, mitte grammigi rasva ning väga vähe kaloreid. 

Arbuus seedib kiiresti, kui seda tühja kõhu peale süüa, ent näiteks koos piimatoodetega võiks seda pigem vältida või tagasihoidlikult tarbida.

Allpool on välja toodud viis põhjust, miks sa arbuusi sööma peaksid:

1. Arbuus sisaldab lükopeeni, mis aitab ennetada põletikuliste protsesside teket organismis ja kaitseb ka erinevate vähivormide eest.

2. Arbuus sisaldab A-vitamiini, mis aitab hoida nahka nooruslikuna ja juukseid tervena. A-vitamiin aitab organismil ka uusi rakke toota.

3. Arbuus sisaldab kaaliumit ja mangaani, mis aitab vererõhu kontrolli all hoida ning parandab ka veresoonte tööd.

4. Arbuus uhub organismist välja toksiinid ja jääkained, mis ajaga sinna kogunenud on.

5. Arbuus puhastab neerusid, aitab organismist viia välja neerudesse ladestunud soolasid ja teisi jääkaineid ja seega aitab vähendada neerukivide tekkeriski.

Allikas: health.com