Reklaam sulgub sekundi pärast

5 PÕNEVAT FAKTI: mis juhtub, kui iga päev avokaadot süüa

üSgavrohelise kooriku ning hõrgutavalt pehme sisuga avokaado on väärt köögivili, mis pakatab organismile vajalikest toitainetest. Terviseekspertide sõnul võiks iga päev seda rohelist vilja süüa ja põhjuseid on siinkohal mitmeid! Etteruttavalt tasub mainida, et iga päev avokaadot süües, on tervis tugevam ning füüsiline vorm samuti parem. 


Sügavrohelise kooriku ning hõrgutavalt pehme sisuga avokaado on väärt köögivili, mis pakatab organismile vajalikest toitainetest. Terviseekspertide sõnul võiks iga päev seda rohelist vilja süüa ja põhjuseid on siinkohal mitmeid! Etteruttavalt tasub mainida, et iga päev avokaadot süües on tervis tugevam ning füüsiline vorm samuti parem. 

Allpool on välja toodud viis põhjust, miks võiks iga päev avokaadot süüa:

1. Kasulikud rasvad.

Avokaado on kõrge rasvasisaldusega vili – 77% kaloritest tulebki rasvast, kuid need on head rasvad, mida organismil on normaalseks funktsioneerimiseks hädasti vaja. Enamus avokaados sisalduvast rasvast on oleiinhape – see on küllastumata rasvhape, mis vähendab kehas põletikulisi protsesse. 

2. Kehakaal alla.

Avokaado on väga toitaineterikas ning täidab korralikult kõhtu. Erinevad uuringud kinnitavad, et kui päeva peale süüa ära üks terve avokaado, kaob vajadus ebatervislike snäkkide järele, sest kõht on täis. Kui toit on täisväärtuslik ja organism saab sealt kõik vajalikud toitained kätte, ei teki hiljem vajadust midagi veel süüa ning kokkuvõttes tarbitakse vähem kaloreid ja see omakorda aitab kaalulangetusele kaasa. 

3. Vererõhk kontrolli alla.

Tänu kõrgele kaaliumisisaldusele aitab avokaado söömine ka vererõhu normi piires hoida. Ühe avokaado söömisel saab organism 28% päevasest kaaliumivajadusest. See omakorda vähendab südamehaiguste riski.

4. Keha saab palju väärtuslikke toitaineid.

Avokaado sisaldab väga rikkalikult erinevaid vitamiine ja mineraalaineid, mida keha igapäevaselt vajab. Vitamiinid, mida avokaadot süües saame: C, B5, B6, E ja K. Mineraalained: vask, kaalium, foolhape. Lisaks sisaldab avokaado häid rasvu ning kiudaineid.

5. Avokaado koos värske salatiga aitab organismil paremini vitamiine omastada.

Mitmed väärtuslikud toitained on rasvlahustuvad, mis tähendab, et neid tuleks kombineerida rasvaga – näiteks kehtib see vitamiinide A, D, E ja K puhul. Tänu kasulikele rasvadele, mida avokaados leidub, suudab organism vitamiine paremini omastada. Söö avokaadot koos värske salatiga ja keha suudab salatist rohkem vitamiine kätte saada.

Allikas: Health