Reklaam sulgub sekundi pärast

5 SÄÄSTLIKKU ILUNIPPI, mis aitavad rahakotil silma peal hoida

Kui oled kunagi ringi jalutanud Kaubamaja Ilumaailmas või mõnes muus ilutoodete poes, oled kindlasti tundnud, kuidas rahakott muutub hirmuäratava kiirusega õhemaks. Kõik need võrratud lõhnad ja veel võrratumad lubadused pakenditel võivad olla ahvatlevad, kuid kui su pangakontol olev number kahaneb märkimisväärselt juba nädalake pärast palgapäeva, on aeg mõelda olukorra muutmisele. 

Ära muretse – see ei tähenda, et peaksid oma iluprotseduurid unustama. Vastupidi, on olemas mitmeid rahakotisõbralikke nippe, mis aitavad sul vältida igakuist kulutamist nii, et kuu lõpus poleks kiirlaenude võtmine ainus lahendus. 

1.  Kasuta üht koostisosa mitmete eesmärkide jaoks

Selle asemel, et osta mitu erinevat kreemi, mõtle soodsatele alternatiividele või looduslikele koostisosadele, mis aitaksid sul ühe hooga katta mitu eesmärki. 

Kookosõli on üks parimaid multifunktsionaalseid tooteid, mida võib kasutada pea igaks iluprotseduuriks. Olgu tegemist juuste või nahaga, üks purgike kookosõli on kõik, mida sul vaja on! 

Sarnase põhimõtte järgi võid osta ka erinevaid ilutooteid. Mõtle sellele, mitmeks erinevaks otstarbeks saaksid sa toodet kasutada – mida rohkem otstarbeid, seda parem sinu rahakotile! 

2. Tee ilutooteid ise

Kas teadsid, et suure tõenäosusega on sinu külmkapis peidus kõik vajalikud koostisosad kauni ja särava naha saavutamiseks? 

Kui rahakott kannatab iga kuu ilutoodete ostmise tõttu, on mõistlik piiluda oma toiduaineriiulitele ning vaadata, mida saaks kasutada iluprotseduuride tegemiseks. Rohelise tee pakid aitavad näiteks leevendada tumedaid silmaaluseid, banaanid aitavad nahka toita. Viska internetiavarustes pilk peale erinevatele retseptidele, mis aitavad sul teha soodsaid näomaske ja muid ilutooteid kodus. 

3. Väldi brändinimesid

Luksusbrändide tooted on küll pakendatud niivõrd kaunilt, et neid on lausa valus poeletile jätta, kuid tuntud brändide tooteseeriates olevad tooted on ka mitmeid kordi kallimad kui mõne vähem tuntud tootja kreemid ja hooldusvahendid. 

Selle asemel, et osta tooteid brändinime järgi, vaata hoopis koostisainete nimistut. Võid avastada, et tuntud ja tundmatu toote koostised on vägagi sarnased ning samas hoiad ka suure summa kokku ilutoodete ostmisel. 

4. Kontrolli, kui palju tooteid kasutad

Üks põhjuseid, miks ilutooted võtavad eelarvest niivõrd suure osa, võib olla see, kui tihti sa pead uusi tooteid hankima. See aga sõltub jällegi sellest, kui palju sa tooteid korraga kulutad. 

Kas sa kasutad ehk kreemi natuke liiga palju? Või ehk kannad juustele palsamit rohkem kui vaja? Rikkalik kogus ei pruugi seejuures ka su juustele või nahale head teha. Jälgi koguseid, mida kasutad, iga iluprotseduuri ajal ning proovi reguleerida koguseid – nii võivad tooted kesta märksa kauem. 

5. Kuluta strateegiliselt

Nutikas säästmine ei tähenda alati mitte ühegi sendi kulutamist, vaid hoopis arukat kulutamist. Näiteks väldi mõttetutele toodetele kulutamist: selle asemel, et osta peen meigikäsn või erilised meigieemalduslapid, kasuta soodsamaid alternatiive nagu vatitupsud. 

Samal ajal võid julgemalt kulutada toodetele, mis on seda tõeliselt väärt – näiteks võrgutav punane huulepulk. Kui säästad teatud toodete ostmiselt juba küllaga raha, ei tekita kallima toote ostmine suurt auku eelarvesse ning tunned end paremini, kuna poputad end eriliste hetkede jaoks parimate toodetega. Vaid paar kiiret ja lihtsat harjumust ning juba märkad, kuidas rahakotis on iga kuu natuke rohkem raha! 

Buduaar.ee