Reklaam sulgub sekundi pärast

5 TOITU, MIDA iga imetav ema sööma peaks

Imetamise ajal ei ole vaja oma toidulauda radikaalselt muuta, küll aga on oluline tervislikult süüa, et su keha saaks kätte kõik vajalikud toitained. Samuti tuleb tähelepanelik olla, et beebi saaks sinu rinnapiima kaudu endale kõik vajalikud ained kätte, kirjutab ajakiri Woman`s Health. 

Naise keha kasutab rinnapiima tootmiseks rasva, süsivesikuid ja palju muud. Mida rohkem sinu keha vajalikke toitaineid saab, seda parem on toota ka rinnapiima. Toome teieni 5 toitu, mida iga imetav ema seetõttu sööma peaks. 

Kala ja mereannid

Selleks, et te mõlemad vajalikud oomega-3 rasvhapped kätte saaksite, söö kala ja mereande. Oomega-3 rasvhapped on väga olulised lapse aju arengule. 

Piimatooted

Täisrasvane piim, keefir, jogurt ja juust varustavad su keha proteiinidega, joodiga ja vitamiin B12-ga.

Loomaliha

Kuna ema annab automaatselt oma rinnapiimaga proteiinid, raua ja tsingi beebile edasi, peab ka ta ise neid aineid ohtralt tarbima. Üks parimaid variante selleks on loomaliha või loomamaks

Munad

Munad sisaldavad ohtralt proteiini ja kõiksuguseid aminohappeid, mida laps kasvamiseks vajab. Lisaks on munades koliin ehk B4-vitamiin, mis on lapse arengule kasulik.

Puu- ja juurviljad

Iga imetav ema peaks sööma võimalikult palju puu- ja juurvilju nende vitamiinirohkuse tõttu. Näiteks sisaldavad kõik rohelised annid (spinat, avokaado, kurk) K-vitamiini, mis on oluline vere hüübimisele. Avokaado, paprika ja kapsalised on aga C-vitamiinirikkad. Kaunviljalistes on ka kiudaineid, proteiini, rauda, foolhapet, tsiki ja kaltsiumit.