Reklaam sulgub sekundi pärast

6 OOTAMATUT ASJA, mida pikkus sinu tervise kohta paljastab

See, kui pikk sa oled, räägib nii mõndagi su tervise ja elu kohta. Näiteks väidavad teadlased, et pikkusest sõltub, kui andekas sa oled, kui kõrge on su vererõhk või kolesteroolitase. Ilta-Sanomat pani kirja 6 huvitavat asja, mida pikkus inimese kohta paljastab. 

Vererõhk

Soome teadlased mõõtsid keskmiselt 61-aastase inimese vererõhku 534 erineval korral. Kui andmeid võrreldi nende pikkusega, selgus, et vererõhunäitajad olid kõrgemad lühematel inimestel. See tähendab,et mida lühem on inimene, seda kõrgem vererõhk. 

Südame-veresoonkonnahaigused

Erinevatest uuringutest on selgunud, et pikkadel inimestel on vähem südame-veresoonkonnahaigusi kui lühikestel. Arvatakse, et lühikeste inimeste veresooned on väiksema läbimõõduga ja nende vererõhk on kõrgem. 

Kolesterool

Teadlaste sõnul on lühematel inimestel vere kolesteroolitase kõrgem. 

Suhe

Kaaslase pikkust peavad mõlemad sugupooled eriti oluliseks. Mehed tunnevad külgetõmmet endast lühemate naiste suhtes ja naised otsivad kaaslaseks endast pikemaid mehi. 

Vähk

Väidetavalt on pikkadel naistel suurem risk haigestuda vähki. Iga 10 cm kohta lisandub 13% suurem tõenäosus.

Intelligentsustase

Ühest uuringust selgus, et pikad inimesed on andekamad, kuna nende aju ja ajukoor on suurem. Suurem ajukoor aitab neil erinevaid probleeme kiiremini lahendada.