Reklaam sulgub sekundi pärast

6 SOOVITUST, KUIDAS üleliigsed suvekilod lõplikult maha raputada

Enne suve soovivad kõik naised ennast bikiinivormi viia ning teevad usinalt trenni ja peavad dieeti. Kahjuks läheb reaalsuses aga hoopis vastupidi ning igasugused grillimised, veiniõhtud ja jäätised kipuvad hoopis kehakaalu tõstma. Tuleb tuttav ette? Ilta Sanomat pani kirja kuus soovitust, kuidas oma üleliigsed suvekilod lõplikult maha raputada. 

Ära oota tulemusi liiga ruttu

Paljud meist teevad selle vea, et soovivad tulemusi näha liiga ruttu ning viivad kalorite arvu miinimumini. Selle asemel anna oma kehale aega, liiguta ennast, vaata kriitilise pilguga üle oma toidulaud ja küll tulemused ka lõpuks tulevad. 

Söö regulaarselt

Süüa tuleks iga melja tunni tagant ning väiksemaid portse. Kindlasti ära jäta vahele hommikusööki ning kord päevas peaks sööma ka sooja toitu. 

Väldi suhkrut

Loobu suhkrust nii palju kui võimalik. Jäta ära igasugused koogid, pirukad, saiakesed jms. Asenda suhkur näiteks meega. 

Joo vett

Kui tunned, et kõht on tühi, siis joo esmalt klaas vett. Sageli on organismil hoopis vedeliku-, mitte toidupuudus. Igasugused morsid ja mahlad sisaldavad palju suhkruid ning ei sobi pidevaks tarbimiseks.

Maga piisavalt

Väsinuna kipume toiduga liiale minema. Unepuuduse käes kannatavad inimesed on suurema isuga, kuna väsinud ajul on raskem impulsse kontrollida. 

Liigu

Sama oluline nagu on õige toitumine, on seda ka enese liigutamine. Selleks, et kaalust alla võtta, tuleb iga päev olla füüsiliselt aktiivne ja liikumises. Väga hästi mõjub näiteks kõndimine või jooksmine.