Reklaam sulgub sekundi pärast

6 TERVISLIKKU TOITU, mis tegelikult mõjuvad su tervisele halvasti

Mõndade toitude kohta on pelgalt välimuse põhjal üsna raske otsustada, kas need on tervislikud või mitte. Osadel inimestel võib olla kujutelm sellest, mis on tervislik, kuigi tõde võib olla hoopis vastupidine. Toitumisspetsialistid rääkisid veebilehele Woman`s Health, et kuigi paljud peavad allpool toodud toite tervislikuks, mõjuvad need tervisele tegelikult halvasti. 

Kiirhelbepuder

Kaerahelbeputru peetakse tervislikuks söögiks ja enamjaolt see nii ongi, aga kiirhelbepudrud on hoopis teine asi. Nimelt sisaldavad need palju suhkrut ja soola. 

Juurviljakrõpsud

Juurvilju peetakse tervislikuks, aga kui on isu krõpsude järele, siis mõtle kaks korda järele, kas sööd tavalisi või juurviljakrõpse. Õlis praetud krõpsud, olgu need kartulid või juurviljad, on alati täis kaloreid ja praetud õlis. Lisaks rasvale sisaldavad need ka ohtralt soola. 

Smuutid

Valmissmuutid näivad küll tervislikuna, sest need sisaldavad puuvilju, kuid tõde on selles, et tegelikult peitub neis palju suhkrut. Seega kõige kindlam on valmistada smuutid ise. 

Proteiinišokolaadid

Mõne aasta tagune proteiinibuum pani inimesed sööma erinevaid proteiinišokolaade. Töödeldud proteiinibatoon sisaldab aga erinevaid suhkruid ja magusaineid. Samuti on neis tihtipeale halba rasva. 

Kookosõli

Kookosõli reklaamitakse kui mitmeotstarbelist toodet, mida võib kasutada söögi valmistamisest kuni keha niisutamiseni. Nüüd hoiatavad aga eksperdid, et kookosõliga ei tasuks liialdada, sest see sisaldab kõva rasva. 

Kombucha

Kombucha on kõige viimane trend, mis on väga kiiresti populaarseks saanud. Jooki peetakse kasulikuks seedimisele, kuid ekspertide sõnul on kombucha täis pärmi. Paljudel inimestel on seedekanalis juba piisavalt pärmi, seega võib jook nende keha tasakaalu hoopis segamini pöörata.