Reklaam sulgub sekundi pärast

7 harjumust, millest loobumine teeb sinust õnnelikuma inimese

Me kõik tahaksime olla õnnelikud ja nautida elu – tunda siirast murevaba rõõmu ja lihtsalt vähem muretseda. Paraku on seda väga raske saavutada takistusi, mis teevad elu keeruliseks, leidub igal sammul ja kui kaob üks, tuleb asemele enamasti kaks. 

Kuid sul on võimalus lasta lahti harjumustest, mis rikuvad sinu õnne, loobu neist seitsmest asjast:

1. Loobu liigsest kontrollist

Lase asjadel minna nii nagu sa tunned, et on õige. Lase lahti oma vajadusest omada kontrolli  sellega sa piirad iseennast ja ajad end asjata närvi. Mitte kunagi ei hakka asjad niikuinii alati minema nii nagu sa seda tahad. Lase minna.

2. Loobu põhjenduste otsimisest

Sa ei peagi olema täiuslik, aga ikka sa muretsed ja otsid salamisi põhjendusi, miks sa pole saavutanud üht või teist, ning miks sa ei näe välja nii- või naasugune. Võta ohjad enda kätesse! Selle asemel, et otsida põhjendusi, hakka leidma lahendusi.

3. Loobu enesehaletsusest

Ära kuula iseenda negatiivseid mõtteid, mis sind halvustavad ja ennast kehvasti tundma panevad. Me kõik mõtleme endast vahel halvasti ja alavääristame ennast, aga see ei tee meid õnnelikuks, vaid hoopis õnnetuks. Kui negatiivne mõte tikub ligi, haara härjal sarvist ja viska see kohe prügikasti.

4. Loobu endale seatud piirangutest

Me seame endale tihti piiranguid, milleks me oleme võimelised ja milleks mitte. Mida me tohime ja mida ei tohi. Lõpeta see! Vabasta ennast piirangutest ja sa saad tunda, kuidas on elada vabana.

5. Loobu oma minevikust

Sa elad siin ja praegu. Sa ei saa muuta seda, mida sa tegid eile või viis minutit tagasi. Minevikus tehtud vead las jäävadki sinna  minevikku. Ära koorma ennast nendega täna, sest neil pole tänases päevas enam kohta.

6. Loobu teiste ootuste järgi elamisest

Sinu elu on sinu teha. Sinu elu on sinu vaba valik  ära ela teiste ootuste järgi, sest nii oled sa elu lõpuni õnnetu ega saavuta kunagi oma täit potensiaali.

7. Loobu vabandustest

Viska kõik oma vabandused prügikasti ning õpi ütlema kas "ei" või "jaa". Sa ei pea vabandama. Ela ja naudi.

Allikas: worldobserveronline.com