Reklaam sulgub sekundi pärast

7 MÄRKI SELLEST, et oled keskmisest targem

Mis muudab inimese arukaks? Teadus on seda läbi aegade uurinud ning jõudnud seisukohale, et ka sellised väikesed asjad nagu lemmiklooma omamine või inimese pikkus võivad intelligentsust mõjutada. Toome teieni seitse teaduslikult tõestatud märki, mille põhjal võid olla keskmisest targem.

Oled kõige vanem laps

Kõige vanemad lapsed on tavaliselt targemad, kuid seda mitte geneetika tõttu. 2007. aastal läbi viidud uuringust selgus, et põhjus peitub perekonna dünaamikas ja psühholoogias.

Käisid muusikakoolis

2011. aastal läbi viidud uuringust selgus, et 4-6aastaste laste verbaalne eneseväljendus tõusis juba peale kuuajalist muusikakoolis käimist.

Sa ei suitseta

2010. aastal Iisraelis läbi viidud uuringust, milles osales 20 000 noort meest, selgus, et keskmise 18-21aastase suitsetaja intelligentsuse tase oli 94, kuid mittesuitsetajal oli see 101.

Sa oled sale

Terve keha on seotud terve meelega. 2006. aastal Prantsusmaal tehtud uuringust selgus, et ülekaalulised osalejad mäletasid mälumängus 44 protsenti sõnadest, samal ajal kui saledad osalejad mäletasid 56 protsenti sõnadest.

Oled vasakukäeline

Hiljutine uuring seostas vasakukäelisust ebatavalise mõtlemisega, mille loovuse vormiks on mõtete kiire tekkimine.

Sul on kass

Eelmisel aastal läbi viidud uuringust selgus, et inimesed, kellel on koer, on seltskondlikumad, samal ajal kui inimesed, kes omavad kassi, on targemad. 

Sa oled pikk

Princetoni ülikoolis läbi viidud uuringust selgus, et juba alates kolmeaastasest saadik saavad pikemad lapsed kognitiivsete testidega palju paremini hakkama kui lühemad inimesed. 

 

allikas: Business Insider