Reklaam sulgub sekundi pärast

7 NIPPI, KUIDAS toidukulusid vähendada

Me kõik peame sööma ja lisaks tahame süüa hästi, naudinguga ja tervislikult. Ka säästlikult söömine on väga aktuaalne teema, sest toidu peale kulub keskmiselt veerand pere sissetulekust. Kui toiduainekulusid saab vähendada, võib mõju majapidamisele olla väga suur.

Kõhu arvelt näpistamine või vaid mõne tooraine kasutamine ei tundu sugugi ahvatlevana. Toiduostude harjumuspäraste valikute ülevaatamise ja muutmisega on võimalik toidukuludelt märkimisväärselt kokku hoida. Ajakiri Me Naiset küsis ekspertidelt, kuidas toidukulusid vähendada ning süüa säästlikult, kuid siiski kvaliteetselt.

1. Jälgi sooduspakkumisi

Toidupoes ringi jalutades hakkavad sageli silma kollased või punased sildid, mis üht või teist kaupa tavapärasest madalama hinnaga pakuvad. Kuid soodne hind ei tähenda alati kokkuhoidu. Kui sul pole toodet tegelikult vaja, on see lisaväljaminek.

2. Koosta poenimekiri

Impulsiivseid oste aitab vältida nädala menüü kavandamine ja selle põhjal ostunimekirja koostamine. Enne poodi minekut heida pilk ka kappides ja külmikus olevatele varudele. Ka see aitab nimekirja lühendada ja raha kokku hoida.

3. Ära jälgi retsepti

Säästlikult toime tulev perenaine valmistab toidud nendest ainetest, mis on külmikus olemas ning ei jälgi nii väga retsepte. 

4. Võrdle hindu

Lisaks tükihinnale vaata ja võrdle ka sarnaste toodete kilo või liitri maksumust. Ka koostisainetele oleks mõistlik pilk peale heita. Nii veendud kauba kvaliteedis.

5. Käi toidupoes täis kõhuga

Tühja kõhuga teeme kergekäelisemalt ebaratsionaalseid otsuseid. Seega külasta toidupoodi täis kõhuga.

6. Valmista toitu sobiv ports

Valmistades toitu mitmeks päevaks korraga, säästad aega ja raha, kuid vaid sellisel juhul, kui sa ei pea toitu hiljem ära viskama. 

7. Korista külmkappi regulaarselt

Külmkapi tagapool olevatele riiulitele ununeb tihtipeale toitu. Päästa siis toit halvaks minemise eest ning korista regulaarselt külmkappi.