Reklaam sulgub sekundi pärast

7 NÕUANNET, kuidas jõulukinkide ostmisel raha säästa

Olgem ausad, me kõik oleme muretsenud, et ehk on kingipakk liiga soodsa hinnaga ning kulutanud kinkidele üüratuid summasid. Seetõttu tekitab lähenev pühadeaeg paljudele peavalu, sest nad seostavad jõulusid pankrotistumisega. Kuid saab ka teisiti. Jagame teiega seitset nõuannet, kuidas elada jõulud üle sedasi, et ka veel kuu lõpus pangakontol raha oleks.

1. Leppige summas kokku

Kui kingitustele planeeritud summa läheb kergesti lõhki, siis lepi kõigiga kokku summa, mis suurusjärku kingitused jäävad. Sedasi on lihtsam eelarves püsida.

2. Planeeri

Enne poodidesse suundumist koosta nimekiri kinkidest. See on hea nipp eelarves püsimiseks ja aitab vältida spontaanseid väljaminekuid.

3. Tee eeltööd

Sul on aimdus, millise kingituse kellelegi osta soovid, kuid pole kindel, millisesse hinnakategooriasse see peaks jääma. Enne shoppama suundumist kasuta kõikvõimsa interneti abi. Suure tõenäosusega leiad nõnda kõige odavama kaupluse, kust see soetada.

4. Tee ise

Isetehtud kingitus on alati südamlik ja tekitab sooja tunde. Ehk armastad maalimist, oskad hästi kududa või näiteks seepe/küünlaid valmistada. Üllata lähedasi mõne kauni esemega.

5. Kannata jõuludeni

Suured soodusmüügid hakkavad tänapäeval juba mõned päevad enne jõule. Kui suudad nii kaua kingituste ostmisega oodata, võid need tunduvalt soodsamalt saada.

6. Otsi sooduskoode

Paljud kauplused pakuvad erinevaid sooduskoode, millega säästad nii mõnegi euro. Hoia siis erinevatel kampaaniatel silma peal.

7. Jagage kingisaajad omavahel ära

Selle asemel, et osta kõigile pereliikmetele kingitused, jagage omavahel ära, kes kellele midagi ostab. Niimoodi hoiad korraliku summa kokku.

 

allikas: Me Naiset