Reklaam sulgub sekundi pärast

7 PÕHJUST, MIKS ei peaks ära viskama niiskust imavaid silica gel pakikesi

Niiskust imavad silica gel kotikesed pole sugugi nii ohtlikud, kui need peale vaadates tunduvad. Kuigi pakikeste peal olev juhend soovitab need ära visata, siis tegelikult peidavad need endas mitmeid võimalusi, kirjutab MrHealthyLife.

Ilmselt on enamik meist näinud väikeseid silica gel kotikesi, mida leidub näiteks kingakarpides. Tavaliselt visatakse need minema, sest usutakse, et neile ei leidu kasutust. Lisaks sellele - kotikeste peal olev hoiatus lausa käsib need ära visata ning mitte suhu pista. 

Erinevalt sellest, mida võiks ette kujutada, ei sisalda pakikesed siiski mürki, vaid ränidioksiidi, mis tõepoolest ei sobi küll söömiseks, kuid võib majapidamises muul viisil kasulikuks osutuda. Nimelt on tegu efektiivse kuivatusainega, mida tasuks proovida allpool toodud viisidel.

Aseta pakike trennikotti

Silica gel kotikeste eesmärgiks on imada niiskust ja kaitsta seeläbi jalatseid. Kuna bakteritele meeldib tavaliselt pesitseda niisketes kohtades, võid asetada kotikese trennikotti, mis hoiab bakterid eemal ja vähendab niiskust. Need kotikesed võivad ka ebameeldiva lõhna eemal hoida.

Aseta rätikute vahele

Kui kapis olevad rätikud koguvad endasse niiskust ja ebameeldivat lõhna, aseta silica gel pakid rätikute vahele. Sedasi ei teki kappi hallitust.

Pikenda raseerija eluiga

Selleks, et raseerija niiskes keskkonnas roostetama ei läheks, võid asetada raseerija koos silica gel kottidega plastkarpi. Kui kotid eemaldavad liigse niiskuse, pikeneb ka raseerija eluiga.

Päästa märg telefon

Kui su telefon juhtub märjaks minema, aseta see koos silica gel kottidega purki. Sel moel eemaldub niiskus väga tõhusalt.

Eemalda niiskus autoakendelt

Talvistel hommikutel võib autoga liikveleminek venida, sest aknad on udused. Jah, soojusega saab olukorda küll parandada, kuid näiteks vanades autodes võtab sellegipoolest aega, enne kui aknad kuivaks saavad. Võta appi silica gel kotid ja aseta need armatuurlauale aknaklaasi juurde. Järgmisel hommikul avastad, et aknad polegi enam nii udused. 

Päästa vanad fotod

Fotod ei muutu aastatega paremaks, vaid hoopis vastupidi. Pildid on meile armsad mälestused ja nende hääbumine tekitab kurbust. Aseta silica gel kotid fotoalbumisse ja päästa fotod liigse niiskuse käest.

Pikenda meigivahendite eluiga

Osadele meigivahenditele ei meeldi liigne niiskus, kuid kui hoiad silica gel pakikesi kosmeetikakotis, ei pea sa sellepärast enam muretsema.