Reklaam sulgub sekundi pärast

8 GENIAALSET NIPPI, mis aitavad suhkru tarbimist vähendada

Rohke suhkru söömine mõjub inimese tervisele laastavalt. See suurendab riski rasvuda, südamehaigustesse ning teistesse tervisehädadesse haigestuda. Maailma Terviseorganisatsioon ei soovita täiskasvanutel tarbida rohkem kui 25 grammi suhkrut päevas. Paljud esmapilgul tervislikud toiduained võivad samuti rohkesti suhkurt sisaldada. Tutvu allolevate nippidega, mis aitavad sul oma igapäevast suhkru tarbimist vähendada.

Rohke suhkru söömine mõjub inimese tervisele laastavalt. See suurendab riski rasvuda, südamehaigustesse ning teistesse tervisehädadesse haigestuda. Maailma Terviseorganisatsioon ei soovita täiskasvanutel tarbida rohkem kui 25 grammi suhkrut päevas. Paljud esmapilgul tervislikud toiduained võivad samuti rohkesti suhkrut sisaldada. Tutvu allolevate nippidega, mis aitavad sul oma igapäevast suhkrutarbimist vähendada.

Vaata oma hommikukohv üle

Kui oled harjunud iga päev oma hommikukohvi sisse panema kaks lusikatäit suhkrut, siis proovi seda kogust iga päevaga vähendada. Võid näiteks proovida lisada suhkru asemel kaneeli - see annab kohvile mõnusa maitse ja säästab sinu tervist.

Loobu karastusjookidest

Kõik magustatud karastusjoogid sisaldavad väga palju suhkrut ja on tervisele ohtlikud. Näiteks väike purk Coca-Colat sisaldab 39 grammi suhkrut, mis ületab juba päevase täiskasvanutele lubatud normi. Karastusjookides olevad kunstlikud magusained tekitavad veel rohkem tahtmist magusat tarbida ning mõjuvad sinu kehale halvasti.

Enne poes käiku söö midagi tervislikku

Cornelli ülikoolis läbi viidud uuringust selgus, et kui sööd enne toidupoodi minekut midagi kerget ja tervislikku, siis ostad 25 protsenti rohkem puu- ja juurvilju kui tavaliselt. Mida vähem suhkrurikkaid asju sul kodus on, seda vähem sa neid ka tarbid.

Väldi poes käies magusalette

Poodi minnes koosta eelnevalt toidunimekiri ja väldi poes olles magusalette. Käi ainult nendes lettides, kus on tervislikud asjad ja jää oma nimekirjale kindlaks.

Leia uus lemmikmaitseaine

Ketšup võib olla küll hea maitsega, aga selle üheks põhjuseks on asjaolu, et see sisaldab palju suhkrut. Kurb tõsiasi on see, et kui kastad oma toitu ketšupi sisse, siis teeb see sama välja, kui oma toidule mitu lusikatäit suhkrut peale raputada. Hea alternatiiv ketšupile on näiteks sinep.

Joo rohkem vett

Oled sa kindel, et sul on kõht tühi? Janu ja vedelikupuudus võivad tekitada tunde, et sa oled näljane. Kui tunned, et tahaksid süüa, siis joo enne klaas vett ja oota pisut. Võibolla sul ei olegi vaja süüa, vaid hoopis rohkem vett juua.

Söö viinamarju, mitte rosinaid

Kui sul on valida, siis vali kuivatatud puuviljade asemel värsked puuviljad. Kuivatatud puuviljad võivad küll olla vitamiinirikkad, aga sisaldavad rohkem kaloreid ja suhkrut. Näiteks sisaldab 2 dl viinamarju 15 grammi suhkrut ja ligikaudu 60 kalorit, aga 2 dl rosinaid 98 grammi suhkrut ja umbes 500 kalorit.

Valmista salatikastmed ise

Poodides pakutavad salatikastmed sisaldavad tavaliselt väga palju suhkrut. Ise salatile kastme tegemine on uskumatult lihtne ja odav ning nii saad ise kastme suhkrusisaldust reguleerida.

huffingtonpost.com