Reklaam sulgub sekundi pärast

9 FAKTI ÕLLEST, mille kohta sul aimugi polnud

Kuidas mõjub õlle joomine meie tervisele? Taani professor Arne Astrup rääkis pressikonverentsil lähemalt, mida ütleb teadus õlle kohta ning kuidas selle tarbimine organismile mõjub. Tema sõnul pole tervisemõjud nii ülekaalukalt veini kasuks kui võrrelda seda õllega. Näiteks kaalulangetuse kohapealt võib õlu hoopis kasulikum olla kui vein. 

1. Klaas õlut mõjub tervisele umbes samamoodi nagu pokaal veini. 

2. Mõõdukas õllejoomine võib vähendada riski haigestuda südame- ja veresoonkonnahaigustesse, 2. tüübi diabeeti ja see võib aidata ennetada ka dementsuse tekkimist. Mõõdukas alkoholitarbimine tähendab meestele maksimaalselt kaht annust ja naistele üht annust alkoholi päevas. 

3. Mõõdukas õllejoomine võib pikendada eluiga. 

4. Alkoholivaba õlu aitab ennetada stressi ja parandab unekvaliteeti.

5. Uuringute järgi saavad mõõdukast õllejoomisest kõige rohkem kasu üle 50-aastased mehed ja menopausi jõudnud naised. 

6. Suitsetamine suurendab õllejoojatel olulisel määral erinevaid terviseriske. 

7. Arvatakse, et klaas õlut päevas võib anda keskealisele inimesele laias laastus samasugust kasu nagu aspiriini võtmine.

8. Taanis läbi viidud uuring näitas, et õllejoojad sõid tunduvalt ebatervislikumalt kui veinitarbijad. Seega võib õllejoojatele kahju teha pigem vale elustiil. 

9. Siiski ei tohi ära unustada, et alkoholi tarbimine võib põhjustada ka palju kahju. Juba üks kogus alkoholi tõstab rinnavähi ja suuvähi riski. Ja mida kangemat õlut juuakse, seda suurem on risk, et juukse liiga palju.

 

allikas: Iltalehti