Reklaam sulgub sekundi pärast

9 TÄHTSAT ASJA, mida iga naine oma keha kohta teadma peaks

Seksuaaltervis mängib inimese heaolu juures väga olulist rolli. Enda keha ja intiimpiirkonda peaks seetõttu kohtlema hellalt ja austusega. Ilta-Sanomat pani kirja 9 tähtsat asja, mida iga naine oma keha ja seksi kohta teadma peaks. 

Tuppe ei tohi pesta tavalise seebiga.

Tupp ei vaja puhastamisel abi. Kord päevas pesemine on piisav ning tupe seest ei tohiks üldse pesta. Samuti ei pea intiimpiirkond lõhnama nagu roosiaed. 

Sperma vastu võib allergiline olla.

Allergia sperma vastu on täiesti võimalik. Sümptomiteks võivad olla näiteks sügelus, ärritus, punnid ning valu urineerimisel. 

Seks võib põhjustada peavalu.

Osadel naistel ja meestel võib pärast seksi pea valutama hakata. Seda põhjustab koormus või näiteks ka vedelikupuudus. Seega joo enne seksimist piisavalt vett. 

Ka intiimpiirkonda võib punne tekkida.

Ka intiimpiirkonnas on nahk ning seetõttu võib sinnagi punne tulla. Ärritust tekitada ning punne põhjustada võib ka raseerimine. 

Tupp võib häält teha.

Jah, tupp võib häält teha, eriti veel seksi ajal. See tuleneb sellest, et õhk pääseb tuppe. 

Ka "päevade" ajal võib rasedaks jääda.

Kui sa ei plaani rasedaks jääda, tuleks ka menstruatsiooni ajal kasutada rasestumisvastast vahendit. 

Seks pärast sünnitust on igaühe enda asi.

Ei ole olemas ühte konkreetset aega, millal pärast sünnitust on normaalne uuesti seksima asuda. Väga suurt rolli mängib see, milline sünnitus naisel on olnud. Osadel on kergem sünnitus, teistel raskem. 

Tupp võib kuiv olla.

Näiteks beebipillid võivad limaskesta kuivaks muuta. Ka võib olla see märk lähenevast menopausist. 

Sügelus on tavaline.

Intiimpiirkonna sügelus on üsna tavaline nähtus. Selle taustal võib peituda limaskestade kuivus, põletik või mingi haigus. Kõige sagedasemaks põhjuseks on aga tupeseen.